Fulfilment-bedrijven

De opslag en orderverwerking van jouw webshop kun je uitbesteden aan een fulfilment-center. In Nederland zijn er tientallen fulfilment-bedrijven die je hier graag bij helpen. Vaak bieden ze ook hulp bij het verwerken van retouren of logistieke klantenservice. Een overzicht van populaire fulfilmentcentra.

Een fulfilment-center inschakelen

fulfilment-bedrijvenVoor een webshop is fulfilment absoluut een essentieel onderdeel binnen de logistiek. Er moet veel gebeuren voordat een pakketje wordt bezorgd.

Veel van de webshop-logistiek kun je zelf doen. Maar als je webshop hard groeit is het tijdrovend om elke dag alle orders vanuit je eigen magazijn te verwerken en op te sturen. Je kunt ook een fulfilment-center inschakelen voor je logistiek.

Veel webwinkeliers kiezen ervoor om magazijn-werkzaamheden onder te brengen bij fulfilment-bedrijven.

Wil je een betere cut-offtijd, meer flexibiliteit in magazijnruimte en verzenden met alle bekende vervoerders? Active Ants en SaleSupply.com bieden fulfilment in Nederland en Europa.

Overzicht van fulfilment-bedrijven in Nederland

Wil je de fulfilment uitbesteden? Enkele populaire fulfilment-bedrijven zijn:

Active Ants

Active AntsActive Ants is één van de eerste fulfilment-bedrijven in Nederland die op grote schaal robots inzet voor de orderverwerking. Naast de logistieke dienstverlening kun je hier ook logistieke klantenservice en betalingsafhandeling onderbrengen. Het is onderdeel van Bpost, heeft meerdere fulfilment centers in binnen- en buitenland en richt zich op spelers die jaarlijks minimaal vijfduizend orders verzenden. Meer over Active Ants.

Active Ants is een van de snelst groeiende fulfilment-bedrijven van Nederland.

Salesupply

Salesupply fulfilmentSalesupply biedt logistieke oplossingen aan ecommerce-bedrijven en merken die internationaal groeien. Daarbij werkt het samen met een internationaal netwerk van fulfilment centers. Het zet sterk in op ondersteuning bij (internationale) klantenservice. Met de retourservice kun je klanten een lokaal retouradres aanbieden in 17 landen. In de retourhubs biedt het naast lokale verwerking en opslag ook testing, refurbishing en eventueel vernietiging van de geretourneerde producten aan. Retailers beheren het gehele logistieke proces vanuit één systeem.

Huboo

logo Huboo fulfilmentHuboo is een fulfilmentpartner uit het Verenigd Koninkrijk. Naast vestigingen in eigen land heeft het bedrijf meerdere magazijnen in Nederland, Duitsland en Spanje. Binnen deze fulfilment centers creëert men micromagazijnen. De fulfilmentspeler verstuurt jaarlijks zo’n vijf miljoen pakketten, hoofdzakelijk binnen de Europese Unie. Het bedrijf is opgericht in 2017 en is hiermee een vrij nieuwe speler binnen de fulfilmentmarkt.

Direct Link

Direct Link fulfilmentDirect Link levert crossborder-diensten, waaronder post- en pakketdistributie en fulfilment. Naast webwinkeliers die een partner nodig hebben voor hun distributie, opslag en fulfilment richt Direct Link zich op lokale exporteurs met wereldwijde zendingen en bedrijven die de Noord-Europese markten bedienen.

In Europa heeft Direct Link magazijnen in Zweden, Polen, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Een Nederlandse vestiging staat op de planning. Het is onderdeel van PostNord, dat gespecialiseerd is in logistieke oplossingen naar en binnen Scandinavië.

Monta

MontaMonta richt zich zowel op ambitieuze starters als gevestigde spelers. Bij dit fulfilment-bedrijf heb je op jaarbasis minimaal zo’n vijfduizend orders nodig. Het fulfilment-bedrijf is is een sterke voorstander van decentraal werken. Heeft meerdere Nederlandse magazijn-locaties. Sinds 2020 is het ook in Duitsland en Engeland actief.

Nic. Oud

Nic. OudNic. Oud heeft twee vestigingen in Noord-Holland, waaruit het bedrijf kleine tot (middel)grote webwinkeliers bedient. Dit zijn zowel b2c- als b2b-spelers. Naast de reguliere fulfilment kun je bij Nic. Oud terecht voor de financiële afhandeling van de orders, het uitbesteden van de klantenservice en het opzetten van een (nieuwe) webshop. Meer over Nic. Oud.

PostNL

PostNLPostNL is voor veel webwinkels de post- en pakketbezorger maar heeft ooktwee fulfilment-locaties: een groot fulfilment-center in Houten waar de reguliere webshops onderdak vinden en een distributiecentrum in West-Zaan dat zich richt op de food-sector. Om je voorraad, orderverwerking en retour-afhandeling onder te mogen brengen bij PostNL heb je minimaal tienduizend orders op jaarbasis nodig. Binnenlandse orders verzendt PostNL uitsluitend met de eigen bezorgdienst.

PostNL heeft, naast haar pakket- en postbezorging, ook een groot fulfilment-center.

QLS Fulfilment

qlsQLS Fulfilment focust zich volledig op de verwerking en verzending van webshoporders. Met twee AutoStores (geautomatiseerd magazijn) en inpakmachines bedient dit  fulfilment-bedrijf zowel kleinere webwinkeliers als grotere webshops vanuit verschillende magazijnen in Dordrecht. Voor de verzending werkt QLS veel met DHL Parcel en Bpost.

DSV

DSVDSV is in Nederland bekender onder de naam S&H, het fulfilmentbedrijf dat het eind 2018 overnam. DSV richt zich met haar fulfilment zowel op webwinkeliers uit het mkb als de grotere consumentenmerken. Ook heeft de logistieke speler b2b-fulfilmentoplossingen voor groothandels, importeurs en distributeurs.

Fulfilment is een belangrijke tak voor DSV, maar het is niet het enige verdienmodel. Het bedrijf is ook actief als vervoerder – via land, zee en lucht – en IT-leverancier (waaronder wms-software). DSV heeft kantoren in ruim negentig landen.

Pondres

PondresPondres is een fulfilment-bedrijf uit Tilburg, gespecialiseerd in communicatie in en op de verpakking. In tegenstelling tot andere centra blijft het bedrijf handmatig picken en verpakken. Hierdoor kan het ook gepersonaliseerde folders of geschenken aan de bestelling toevoegen en de verzenddoos personaliseren. Om te starten met fulfilment heb je bij Pondres minimaal tien orders per dag nodig.

eWarehousing

eWarehousingFulfilment-bedrijf eWarehousing focust zich vrijwel volledig op het (administratief) afhandelen van webshoporders. De enige aanvullende dienst die het bedrijf actief promoot op de website is het bieden van productfotografie in de eigen fotostudio. eWarehousing werkt niet met minimale of maximale orderaantallen. Wel wordt er sterk gekeken naar het aantal producten en de omloopsnelheid hiervan.

De speler is opgericht in 2008 en is hiermee één van de eerste fulfilment-bedrijven van ons land. Ook is het één van de weinige partijen die weinig tot geen nevenactiviteiten heeft.

Make or Buy

Make or BuyMake or Buy helpt retailers, webwinkeliers en groothandels bij de opslag, verzending en retourafwikkeling van hun producten. Hierbij verzorgt het fulfilment-bedrijf niet alleen de standaard b2c- en b2b-leveringen, maar ook de zendingen met specifieke eisen. Bijvoorbeeld op het gebied van coderen, bundelen of verpakken (bijvoorbeeld als cadeau). Ook kan de speler kleding bedrukken. Het bedrijf hanteert geen minimum aantal orders. De kernvraag is welke toegevoegde waarde er geboden kan worden.

Make or Buy is opgericht in 2004. Sinds begin 2020 heeft het bedrijf heeft een apart concept – genaamd Bringle – voor webwinkeliers die (nog) te klein zijn voor fulfilment. De service is vergelijkbaar met de reguliere werkwijze van Make or Buy, maar in plaats van een factuur achteraf werkt Bringle met een tegoed.

Ingram Micro

Ingram MicroDe ecommercetak van Ingram Micro verzorgt de logistiek voor grote webwinkels, zoals Bol.com en de Bijenkorf. Het werd in Nederland actief door een overname van Docdata in 2015. Om de orderverwerking uit te besteden aan Ingram Micro moet je minimaal zo’n 100.000 bestellingen op jaarbasis doen. Dit komt mede omdat het bedrijf een eigen wms-systeem ontwikkelt voor fulfilment-klanten. Naast de opslag, orderverwerking en retour-afhandeling kunnen klanten hier terecht voor hun online marketing, aansluiting op online marktplaatsen en het uitbesteden van de klantenservice.

Yours Value Logistics

yours value logisticsYours Value Logistics, een fulfilment center van Copaco, heeft een warehouse van 50.000 m2 en biedt een cut-offtijd van 23.50 uur. Voor de opslag werkt het met een eigen online voorraadsysteem. Indien gewenst voorzien ze producten van verpakkingen op maat en toevoegingen zoals flyers of handgeschreven briefjes.