Magazijnsoftware

Of je nu start met een eerste barcode-scanner of je derde magazijn-locatie opent. Als je webwinkel groeit, groeit ook (het voorraadbeheer van) je magazijn. De juiste magazijnsoftware helpt om het orderpicking-proces en voorraadbeheer van je webshop te optimaliseren. Hoeveel orderregels verwerk jij per uur?

Inhoud:

Opeens groeit die ene stelling met producten uit tot een magazijn-doolhof waarin je dagelijks urenlang orders verwerkt. Veel webshops besteden dan het magazijnwerk en de opslag van producten uit. Maar goede software krijgt de voorraad en orderverwerking ook in eigen beheer weer onder controle.

Overzicht van magazijnsoftware voor webwinkels:

Magazijnsoftware en voorraadbeheer voor webwinkels en groothandels die tussen de tien en ruim tweeduizend bestellingen per dag verwerken via één of meerdere magazijnen. Software brengt alle verschillende verkoop- en inkoopkanalen bij elkaar, waardoor je zo snel mogelijk bestellingen uitlevert.

Magazijnsoftware voor kleine en middelgrote webshops. Opgericht door webwinkeliers, en de eigen webshop bestaat nog steeds, waardoor ze zelf ook iedere dag met de logistieke software werken. Webshops van alle formaten kunnen hier terecht.

Wics is als warehouse management systeem in Nederland populair onder fulfilmentbedrijven grote retailers. Voor het mkb heeft het Corax Ecom+ ontwikkeld. Een SaaS-oplossing vanaf 750 euro per maand. Papierloze inslag, opslag als orderpicking mogelijk. Order voor order óf wavepicking.

Magazijnsoftware voor grote webwinkels met diverse orderpick- en verzendopties en transporteurs. Optimaliseert pickroutes, werkt met polsscanners voor nauwkeurigheid, geeft prioriteit aan spoedorders en houdt rekening met transporteursvoorwaarden, levertijden en documenten. ontwikkeld door DirACT.

Sherpa is een systeem dat ERP en klantenservice combineert, als spil tussen webshops, financiën, magazijn, en leveranciers, inclusief dropshipment en vervoerders. Het toont marges, bestsellers, en benodigde voorraad. Het ondersteunt ook integratie van webshopmagazijn met fysieke winkels, inclusief

Software om verzending te optimaliseren vanuit klantperspectief, met flexibele bezorgopties. Paazl evolueerde van klantinterface tot magazijnbeheer, met snelle verzendlabelproductie, track & trace, douanedocumentatie, en integratie van vervoerdersinformatie. Het kan 200 orders per seconde verwerken.

ChannelDock, opgericht eind 2020, biedt magazijnsoftware voor multichannel-verkopers. Heeft koppelingen voor 120 verkoopkanalen en de meeste vervoersdiensten. Dagelijks maken honderden retailers en verschillende fulfilment centers gebruik van deze software.

Optimaliseert looproutes, print labels en sychroniseert de facturatie. Met slimme productregels versimpel je het pickproces. Voeg dozen, tape, flyers of extra producten automatisch toe aan de picklijst. Inclusief uitgebreide retourenportaal.

Magazijnsoftware voor een middelgrote webshop

magazijnsoftwareMagazijnsoftware bestaat vaak uit een WMS, dat staat voor warehouse management system, of ERP-systemen. Deze pakketten zijn veelal gemaakt voor het voorraadbeheer van grote spelers en zijn voor een middelgrote webshop veel te ingewikkeld.

Als jij wel je magazijn uitgroeit, maar zelf geen fulfilment voor andere webwinkels levert, dan wil je vooral eenvoudig orderpicken en je voorraad optimaliseren.

Een WMS of erp-systeem is vaak te complex. Voor een middelgrote webshop is een simpel programma genoeg.

Want laten we eerlijk zijn: orderpicken en inkopen zijn tijdrovend. Bij tien orders per dag is het leuk, maar als je groeit naar tien orders per uur doe je na de lunch niets anders meer. Zonder software is de magazijnindeling al snel rommelig, stijgt je foutmarge verandert je eigen magazijn in een puinhoop.

Werk je met eigen voorraad en heb je meer dan vijftig bestellingen per dag? Picqer biedt magazijnsoftware waarmee je stappen in je magazijn en voorraad kunt automatiseren.

Magazijnwerkzaamheden optimaliseren

magazijnbeheer-softwareJe wilt magazijnbeheer-software die jouw magazijn optimaliseert. Die jou vertelt wat je hardlopers zijn die je voorin kunt leggen, van welk product je door een inkoopactie overbodig veel voorraad hebt en achterin kunt plaatsen en welke inkomende goederen je kunt verwachten. Verder wil je weten welke producten vaak combinatiebestellingen zijn en je bij elkaar moet leggen.

Daarbij wil je de voorraad automatisch bijhouden, alles koppelen aan je boekhouding, labels automatisch printen en een controle voor het je magazijn verlaat. Bijvoorbeeld doordat de software controleert of het gewicht overeenkomt met wat je bij de order verwacht of door een extra scan van de producten.

Magazijnindeling en voorraad verbeteren

Vaak kan goede magazijnsoftware meer dan dat, maar dit is een goed begin. Heb jij ook zo’n webwinkel waarbij de meerderheid van de bestellingen bestaat uit tien procent van je producten? En bestaat de helft van jouw orders uit één product? Met een goede magazijnindeling kan een gemiddelde webwinkelier hiermee zo’n honderd order-regels per uur verwerken.

Een gemiddelde webwinkelier kan honderd regels per uur verwerken.

Daarnaast is bij veel webwinkels meer dan de helft van de voorraad vaak overbodig. Inkoopsoftware kan dit optimaliseren, maar software voor je magazijn kan hierin ook al veel betekenen. Als jij de voorraad en retourenstroom wilt automatiseren maar ook je orderverwerking in je magazijn wilt verbeteren dan zijn de volgende softwarepakketten mogelijk voor jou interessant.