menu

E-books aanbieden via eigen app

E-books aanbieden via eigen appWebwinkels die e-books willen verkopen, kunnen dat vanaf nu doen via een eigen app. Dat kan namelijk met Webwinkel+, een initiatief van logistiek dienstverlener CB (vroeger bekender als Centraal Boekhuis). Met Webwinkel+ kunnen webwinkels ook extra functionaliteit zoals ‘full text search’ aanbieden in de app.

Dit maakte CB, dat vorig jaar naast de naamswijziging een compleet nieuwe huisstijl onthulde, vandaag bekend. De logistiek dienstverlener die toegang biedt tot zo’n 22.000 Nederlandse e-books is vandaag aanwezig op het E-reading & Tablet Event en zal daar onder andere een sessie over vernieuwende verkoopkanalen voor e-books modereren. Ook heeft het een stand, waar bezoekers kunnen kennismaken met Webwinkel+, ‘de ideale toepassing voor het aanbieden van e-books via een eigen app’.

Webwinkel+
E-books worden steeds populairder, maar als je daar als webwinkel iets mee wil doen kan het lastig zijn om je hierin te onderscheiden. Met de app moet daar verandering in komen. Dat kan onder meer doordat CB de webwinkels ‘naakte’ e-bookbestanden levert. Dus zonder watermerk of andere beveiliging. De e-books kunnen door de webwinkelier dus optimaal geïntegreerd worden in zijn eigen app. “De webwinkel zorgt vervolgens zelf voor de beveiliging van de e-bookbestanden in zijn app”, aldus Mathijs Suidman, commercieel manager Digitale Diensten bij CB.

Zaken als de facturatie en de levering van een beveiligde download-link (voor het geval dat lezers het e-book buiten de app willen lezen) worden door CB verzorgd. Bruna is de eerste webwinkel die zijn eigen app via Webwinkel+ heeft gelanceerd.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch