lightspeed ecommerce

Artiesten en hun webshops

Artiesten en hun webshopsAls je een beetje succes hebt als zanger, buit je dat natuurlijk uit via een webshop. Maar de ene artiest pakt zoiets anders aan dan de andere. Wij pikten er een aantal uit en vergeleken de webshops met elkaar.

De inkomsten van de merchandise zijn voor een artiest, helemaal met de download-trend van de afgelopen jaren, meer dan welkom. Maar dan moet je wel wat leuks te bieden hebben. En als het even kan in een fraaie, goedwerkende webshop. Dat lukt de zangers niet altijd even goed, zo blijkt.

Hoe het niet moet
Rob de Nijs, bekend van hits als ‘Banger Hart’ en ‘Malle Babbe’, heeft uiteraard ook een eigen webshop. Die heeft hij opgezet via mijnwinkel.nl.

Webshop Rob de Nijs

Dat hij de webshop niet op zijn eigen site heeft staan, of heeft voorzien van een eigen url, komt zo op het eerste gezicht niet heel professioneel over. En hoewel de webshop goed werkt, ziet de layout er niet heel uitnodigend uit. Wat Rob ook niet veel zal helpen is dat op zijn website rechts in het klein een linkje naar zijn webshop staat. Waarom niet prominent bovenaan?

Hoe het wel moet
Gordon, tegenwoordig bekend van alles behalve zijn muziek, heeft de zaakjes wat beter voor elkaar. Die heeft z’n webshop een hele eigen site gegeven en presenteerde z’n kledinglijn ByGordon in 2006 zelfs met een eigen fashionshow. Ook vriend/vijand Gerard Joling herbergt z’n webshop op een aparte site. Maar net als bij Gordon is ook van hem nergens op de site een cd’tje of dvd’tje te bestellen. Wat we dan wel weer begrijpen…

Hoe het niet moet
Bouke won twee jaar geleden het RTL 4-programma ‘Waar is Elvis?’ en zit in de stal van Roelofs Entertainment BV. Boukes merchandise kan via twee manieren besteld worden. Op de site van het artiestenburo worden ondermeer shirts en een sjaal van Bouke aangeboden, maar het bevat geen (gedetailleerde) foto van het product. Nodigt niet uit tot kopen dus.

Op zijn eigen website staan ook wat dingetjes aangeboden, die uiteindelijk ook via Roelofs Entertainment afgehandeld worden, maar ook daar is het aanbod gering en zijn de foto’s te klein.

Hoe het wel moet
Marco Borsato is een succesvolle artiest met populaire cd’s en daar wordt dan ook gretig gebruik van gemaakt op zijn webshop. Hoewel de eigenlijke webshop een update ondergaat, biedt hij wel zijn cd’s (via online winkels of iTunes-downloads) aan onder het kopje ‘muziek’. En is de muziek uiteindelijk niet datgene waar de artiest om herinnerd wil worden?

Webshop Marco Borsato

Wat missen we nog?
We zochten reikhalzend naar een officiële webshop van Dries Roelvink, want uiteindelijk willen toch die knalgele zwembroek in onze kledingkast hebben hangen. Gemiste kans, Dries!

Gerelateerde berichten