menu

Webwinkels accepteren iDeal

In 2008 zijn er ruim 28 miljoen transacties met iDeal uitgevoerd in meer dan elfduizend webwinkels. Dat is een groei in transacties van 86%.

De totale omzet met iDeal was meer dan 2 miljard euro. Het is dan ook breed geaccepteerd in Nederland. 42% van de Nederlanders geeft aan dat iDeal de voorkeur heeft bij het betalen via het internet. Even ter vergelijking: Paypal is in Nederland maar bij 4% favoriet. Dit alles blijkt uit het jaarverslag van Currence.

Echt opvallend zijn de cijfers niet als je bedenkt dat iDeal bij 84% van de Nederlandse webwinkel eigenaren de voorkeur heeft bij het betalingsproces. De snelle, duidelijke en relatief veilige betalingsmethode heeft ervoor gezorgd dat de Nederlandse ecommerce branche een enorme opmars heeft kunnen maken.

iDeal wil Europa in
Momenteel staat bij iDeal vooral een Europese groei op het programma. Het systeem voldoet inmiddels aan de Europese ISO en vergelijkbare normen en kan dan ook in Europa verder groeien. Commerce geeft aan dat er in Europa wel door banken interesse is getoond. Werkelijke resultaten moeten nog worden gemaakt. Dit zou Nederlandse webwinkels die al met iDeal werken kans bieden om ook gemakkelijker aan klanten in andere Europese landen te leveren. Waarbij natuurlijk met name naar Duitsland en Belgiƫ gekeken wordt aangezien de traffic van veel Nederlandse webwinkels al uit die landen afkomstig is.

Zelf vraag ik me af of iDeal wel al zover is. Natuurlijk is iDeal een goed sterk en geslaagd produkt. Maar er valt in Nederland zelf ook nog voldoende te scoren. Nog steeds lijken er problemen te zijn bij de ING, toch niet de minste, en zijn er meerdere kleinere banken die iDeal nog niet in hun assortiment hebben opgenomen. Zoals de DSB Bank welke de laatste jaren een grote groei heeft meegemaakt.

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan