Achteraf betalen steeds populairder

Achteraf betalen steeds populairder

iDeal is nog steeds de populairste betaalmethode, maar steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om hun online aankopen achteraf te betalen. Vooral onder 25- tot 44-jarigen is deze betaalmethode erg in trek.

iDeal wordt gezien als dé betaalmethode voor Nederlanders die online shoppen en willen betalen voor hun bestelling. Maar er is een andere betaaloptie die sterk in opkomst is. Momenteel betaalt zo’n een op de drie consumenten (36 procent) online aankopen weleens achteraf. Ter vergelijking: een jaar geleden gaf 29 procent aan op deze manier wel eens af te rekenen.

36% betaalt online aankopen weleens achteraf.

43% van 25- tot 44-jarigen betaalt weleens achteraf

Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek van Ruigrok NetPanel onder zo’n 2300 Nederlanders. Hieruit blijkt ook dat met name in de leeftijdscategorie 25 tot 44 jaar achteraf betalen in trek is: 43 procent betaalt weleens op deze manier.

Die leeftijdsgroep is volgens dit onderzoek overigens ook de groep die het vaakst online koopt: één op de vier doet dit minstens één keer, terwijl het gemiddelde voor alle Nederlanders op 15 procent ligt.

Kwart van 25- tot 44-jarigen bestelt minstens één keer per week online.

Ondanks de sterke opkomst van achteraf betalen, blijft iDeal in ons land toch de populairste betaalmethode. Het blijkt dat maar liefst 93 procent van online shoppers haar bestellingen weleens op deze manier afrekent. De creditcard moet het met 28 procent doen, terwijl PayPal door 27 procent weleens wordt gebruikt.

Online betaalmethodes in Nederland in 2020.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten