667 miljoen iDeal-transacties in 2019

667 miljoen iDeal-transacties in 2019

Vorig jaar vonden er 667 miljoen transacties plaats via de populaire betaalmethode iDeal. Dit is een stijging van maar liefst 27,3 procent in vergelijking met 2018, toen er nog 524 miljoen transacties plaatsvonden.

De stijging is significant, maar ook weer niet zo groot als een jaar daarvoor, toen het aantal iDeal-transacties met 38,2 procent steeg, van 378 miljoen naar 524 miljoen.

Transacties via iDeal en creditcard.
Het aantal transacties via iDeal en creditcard en hun waarde in de loop der jaren.

In de grafiek is ook te zien hoe Nederlandse consumenten vorig jaar voor 53,4 miljard euro uitgaven via iDeal. Dit is een stijging van 24,5 procent in vergelijking met de situatie een jaar eerder, toen er op deze manier 42,9 miljard euro werd uitgegeven.

In 2019 werd 24,5 procent meer uitgegeven via iDeal dan in 2018.

115 miljoen creditcard-transacties

Betaalvereniging Nederland heeft in de grafiek ook online betalingen met behulp van een creditcard meegenomen. Zo werden er vorig jaar 115 miljoen transacties op deze manier voltooid, met een totale waarde van 8,45 miljard euro. Cijfers over andere online betaalmethodes heeft het niet in de grafiek opgenomen, omdat ze daar geen betrouwbare cijfers over hebben.

In bovenstaande iDeal-cijfers moet overigens worden opgemerkt dat dit niet alleen gaat om betalingen aan webwinkels. Ook online betalingen aan bijvoorbeeld overheidsinstellingen of om vrienden te betalen zijn meegenomen.

242 miljoen betalingen bij webwinkels in 2018

Betaalvereniging Nederland heeft op het moment van schrijven nog geen gerichte ecommerce-cijfers voor 2019 beschikbaar. Wel weet het te melden dat er twee jaar terug 242 miljoen online betalingen bij webwinkels en bedrijven in binnen- en buitenland plaatsvonden. Driekwart van deze betalingen vond plaats op een desk- of laptop.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten