Nieuwe versie iDeal verschijnt deze zomer

Nieuwe versie iDeal verschijnt deze zomer

Deze zomer brengt Currence een nieuwe versie van iDeal uit. Het komt met een aantal nieuwe functies, zoals uitgesteld en ‘snel’ betalen. Daarnaast kunnen consumenten een eigen profiel instellen met voorkeuren.

Dit maakte Amos Kater, Head of Products bij Currence gisteren bekend op de Webwinkel Vakdagen. Currence is namens de Nederlandse banken de beheerder van iDeal, nog altijd de meest populaire online betaalmethode in Nederland. Volgens Currence handelt het systeem elke dag 3,5 miljoen transacties af. Daarnaast wordt 70 procent van de online bestellingen betaald met iDeal.

Nieuwe versie komt met profiel voor gebruikers

De nieuwe versie is achter de schermen al langer in gebruik, maar consumenten zullen er deze zomer kennis mee gaan maken. Na het doen van een aankoop deze zomer krijgt de gebruiker de vraag een iDeal-profiel aan te maken. De autorisatie wordt eenmalig gegeven via de bankier-app van de gebruiker. In het profiel stelt de consument een of meerdere bezorgadressen en gewenste bezorgopties in.

In het nieuwe gebruikersprofiel geven klanten aan of ze ‘Snel Betalen’ willen gebruiken.

Daarnaast is het mogelijk in het profiel aan te geven met welke bankrekening de gebruiker bij voorkeur afrekent. Deze data wordt opgeslagen bij Currence. Dit is met name handig voor mensen met rekeningen bij meerdere banken. In dit profiel kan de gebruiker ook aangeven ‘Snel Betalen’ te willen gebruiken.

Snel Betalen

Met de nieuwe functie ‘Snel Betalen’ hoeft een klant de webwinkel niet te verlaten. Bij het afrekenen drukt de gebruiker op de knop ‘Snel Betalen’, waarna de relevante betaal- en bezorginformatie achter de schermen bij iDeal wordt opgehaald. De betaling wordt daarmee in één klik afgehandeld.

‘Het nieuwe platform staat snelle innovatie toe.’

In de nieuwe versie zijn ook meerdere betaalvormen mogelijk. Klanten kunnen kiezen voor gespreid en uitgesteld betalen. Hierbij kiest de klant zelf een later moment om de betaling uit te voeren. “Dit nieuwe platform staat snellere innovatie en productlanceringen toe”, aldus Kater.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten