ondernemen

Als webwinkelier vervul je meerdere rollen. Je bent in eerste instantie verkoper, maar je bent net zo goed een marketeer, een klantenservicemedewerker, een data-analist, een klant en een manager. Voeg je dit alles samen, dan kun je wel concluderen dat je een ondernemer bent. Je onderneemt dingen en het lastige aan dit vak is dat veel van je werkzaamheden niet één-twee-drie uit een boekje zijn te leren. Je moet het ervaren. Gelukkig zijn er genoeg ondernemers die hún ervaring met ons en jou willen delen. Dat soort informatie kun je hieronder vinden. Je leert bijvoorbeeld over bepaalde wetten waar je rekening mee dient te houden, je leert hoe je aan investeerders kunt komen, waarom zoveel startups sneuvelen en hoe je een pop-upstore kunt beginnen.

Bijna 7000 webwinkels gestopt in 2016

gesloten

De situatie voor startende webwinkels ziet er op dit moment niet heel rooskleur uit. Zo waren er dit jaar meer faillissementen onder webshops dan vorig jaar, waren er minder startende webwinkels en vonden er in totaal 6.914 vrijwillige stopzettingen plaats in 2016. Ondanks dat er zoveel webwinkels gestopt zijn is het aantal wel weer licht toegenomen, zo ziet Creditsafe. Verder lezen

door Redactie. Over ondernemen met de tags . 4.413 keer bekeken.

Webwinkels met showrooms beticht van oneerlijke concurrentie

Webwinkel op industrieterrein

In Middelburg is er een klein relletje gaande, waarbij twee webwinkels in het middelpunt staan. Het gaat om de online shops Tent+ en Bushcraftshop.nl. Die worden door Wilfred Vreeke van outdoorwinkel BD-store beschuldigd van oneerlijke concurrentie. De twee webwinkels zouden namelijk producten aan particulieren verkopen in hun vestigingen op het industrieterrein. Verder lezen

door Redactie. Over omnichannel, ondernemen met de tags , . 1.855 keer bekeken.

Webshop-financiering nodig? Investeerders genoeg!

Als je hard wilt groeien, of zelfs vandaag nog moet beginnen met je internetonderneming, moet je van goeden huize komen. Je wordt niet zomaar meer gevonden en qua assortiment of uitstraling van je webwinkel is het steeds lastiger om je nog goed te onderscheiden. En dus moet er vooraf soms fors geïnvesteerd worden. Gelukkig blijken er investeerders in overvloed te zijn!

Verder lezen

door Redactie. Over ondernemen . 3.864 keer bekeken.

Helft webwinkels stopt binnen twee jaar

Helft webwinkels stopt binnen twee jaarVan alle webwinkels die in 2012 zijn opgericht, bestaat al bijna de helft niet meer. Om het in cijfertjes te gieten: er werden drie jaar geleden 7591 webwinkels gestart, maar vandaag de dag is daarvan nog maar 56 procent actief. En het blijkt ook dat één op de vier in 2013 opgerichte webwinkels het vierde kwartaal van dit jaar niet eens wist te halen.

Verder lezen

door Redactie. Over ondernemen met de tags , , . 7.325 keer bekeken.

Ga jij ook op vakantie met je webwinkel?

Ga jij ook op vakantie met je webwinkel?De schoolvakanties zijn begonnen en ook de traditionele bouwvak is in sommige delen van het land al bezig. Als webwinkelier heb je waarschijnlijk ook je weekje camping, een lang weekend in Friesland of een maandje naar de Griekse kust geboekt. Maar wie zorgt er dan voor je webwinkel? Gaat jouw shop tijdelijk offline of kom je met creatieve oplossingen?

Verder lezen

door Redactie. Over ondernemen met de tags . 5.461 keer bekeken.