Ecommerce News
menu
lightspeed ecommerce

Storites laat consumenten jouw producten opslaan

Storites laat consumenten jouw producten opslaanStorites is een nieuwe online dienst waarbij consumenten op een visuele manier hun favoriete producten en webwinkels kunnen gaan bijhouden. Zo hoeven ze nooit meer te zoeken naar die ene site of dat ene product dat ze ooit zo leuk vonden, maar nu niet meer kunnen terugvinden.

De initiatiefnemers achter Storites zijn de Belgische Sara Coene, Christophe Vancoillie en webstudio Trinch. Ze willen een site leveren die zowel voor consumenten als webwinkeliers van toegevoegde waarde kan zijn. “Winkels en webshops kunnen bij Storites terecht om hun winkel aan te prijzen en zo bij de favorieten van de shoppers te belanden, waardoor een webshop of product goed in de aandacht van de shopper blijft”, zo legt Coene ons uit. “Wij houden van diversiteit, maar we zien spijtig genoeg steeds meer eenheidsworst verschijnen. Daarom willen we met Storites ook aandacht geven aan originele webshops, merken en producten, met een eigen verhaal. De bedoeling is: hoe meer mensen Storites kennen, hoe meer leuke, nieuwe webshops we samen kunnen ontdekken en delen.”

Online geheugensteun en ontdek-plek
Storites is dus een soort online geheugensteun voor producten uit webwinkels, maar doet tegelijkertijd voor consumenten ook dienst als ontdek-plek voor nieuwe, originele producten. Storites richt zich op dit moment vooral op webwinkels, zodat ze de site nog verder kunnen vullen met relevante content voor gebruikers van de site. Registratie en de ‘basisaanwezigheid’ is gratis. Voor extra mogelijkheden moet betaald worden.

Eerste indruk Storites
Vanmiddag is Storites live gegaan voor het grote publiek. Onze eerste indruk is dat het er goed uitziet. Wel zien we liever niet dat zo’n grote balk blijft hangen als we naar onder scrollen, omdat dit de ruimte voor content beperkt. Het idee is in ieder geval leuk en heeft veel potentie. De site zou gebruikt kunnen worden door consumenten die het hele jaar door leuke cadeau-ideetjes tegenkomen voor zichzelf of voor anderen en graag online een plek willen hebben waar ze die producten kunnen opslaan. Ook kan de site uitnodigen om het gewoon eens in de zoveel tijd te bezoeken om zo inspiratie op te doen. En wat nu (nog?) geen feature is, maar waar wij wel wat in zien: de mogelijkheid voor consumenten om hun pagina met opgeslagen producten te delen, zodat het een soort Pinterest voor louter webwinkel-artikelen wordt.

Mocht je overigens willen weten hoe je de naam van deze site nou eigenlijk uitspreekt: het is ‘Storits‘. En het verhaal achter de naam gaat als volgt: “Every STORe has a STORy to tell, every websITE wants to be a favouRITE one, every surfer wants to STORe sITES, shops, products and stuff… we want to help you with that.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch