Ecommerce News
menu
lightspeed ecommerce

Shopping-cloud Klooker moet shoppen makkelijker maken

Shopping-cloud Klooker moet shoppen makkelijker maken

Klooker wordt volgend jaar in februari gelanceerd, maar de startup is nu al druk bezig met consumenten en retailers te interesseren voor de nieuwe dienst. De site is bedoeld voor consumenten voor wie shoppen niet echt hun hobby is, maar die gewoon zonder gedoe of tijdverspilling producten willen (bij)bestellen. De dienst is exclusief voor PayPal-gebruikers.

Klooker noemt zichzelf een persoonlijke shopping-cloud. Het biedt direct toegang tot de favoriete producten en merken van de consument, zonder gedoe en bezorg- of retourkosten. De dienst is voor consumenten gratis en beloont klanten zelfs bij elke aankoop met zogenaamde Klooker-euro’s.

Het idee achter de site is dat online winkels bij de klant ‘inloggen’, waardoor het shoppen rondom de consument wordt gecentreerd. Registreren of inloggen bij webwinkels hoeft dus niet meer, dat doen zij bij de klant. Als gevolg daarvan hoeven klanten ook geen checkout-formulieren meer in te vullen, ook omdat betalen via PayPal verloopt.

Klooker website

Klooker voor retailers
Voor webwinkeliers claimt Klooker een waardevol extra saleskanaal te zijn. Het legt op de site echter wel uit dat voor elk product, productgroep of merk er bij Klooker één retailer is die het product aanbiedt. Er kunnen dus niet meerdere webwinkeliers hetzelfde product aanbieden op de site. Retailers die hun spullen verkopen via de site, betalen door middel van een transactiefee op basis van pay-per-performance. “De hoogte van die fee is wat retailers zelf gemiddeld als fee stellen als zij zelf affiliate-programma’s opzetten.”

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch