Ecommerce News
menu
lightspeed ecommerce

Platform voor ongebruikte coupons gelanceerd

Platform voor ongebruikte coupons gelanceerdCoupons die ooit zijn aangeschaft, maar die daarna liggen te verstoffen in een laatje kun je vanaf nu heel simpel weer verkopen. Coupontrade is namelijk deze maand gelanceerd. Een online platform waar alle ongebruikte coupons, e-tickets en veilingen weer een nieuwe bestemming kunnen krijgen.

Harde cijfers hebben we niet kunnen vinden, maar uit ervaring weten we dat het wel een boel mensen moet zijn overkomen. Een coupon of e-ticket hebben gekregen of zelf hebben aangeschaft, maar het daarna glad vergeten of erachter komen dat er geen geschikte datum is om de bon in te wisselen. En wat doe je dan? Je kan je verlies nemen en de ticket weggooien, maar je kan ook proberen het online nog aan iemand zien te slijten.

Impulsaankopen weer online doorverkopen
Met die intentie is Coupontrade ontstaan. Oprichter Desmond Boateng vindt het bijvoorbeeld erg leuk om te bieden op veilingen via Vakantieveilingen.nl, maar “vaak zijn het dan impulsaankopen waar ik uiteindelijk geen gebruik van maak.” Via Coupontrade moet er alsnog iemand gevonden kunnen worden die er wél gebruik van maakt. “We hebben als doel om het doorverkopen van gekochte coupons, e-tickets en veilingen mogelijk te maken op een veilige, makkelijke en snelle manier.”

Verplicht inloggen met Facebook
Wat mensen moet overhalen om hun ongebruikte coupons op de site te plaatsen is ‘geldgarantie en promotie van je advertentie met minimale inspanning’. Aanmelden gaat verplicht via een Facebook-login, iets wat sommige mensen misschien tegen het zere been is, maar de oprichters benadrukken dat dit wel nodig is, omdat met een Facebook-login de koper weet wie de verkoper is en zo weet CouponTrade ook bij wie de klant uiteindelijk een aankoop doet. Beperken van fraude dus.

De verkoper dient vervolgens het pdf-bestand te uploaden, een verkoopprijs te bepalen en een promotiemethode te kiezen. Het kopen van een kaartje moet net zo gemakkelijk zijn. Je logt in met Facebook en je rekent af met iDeal. “Je krijgt dan de coupon, het e-ticket of de veiling meteen per e-mail toegestuurd. Geen onderhandelingen, telefoontjes of langdradige gesprekken, maar gewoon veilig en snel verkopen voor je gewenste prijs.”

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch