Bol lanceert nieuw uitbetaalmodel

Bol lanceert nieuw uitbetaalmodel

Vanaf 1 januari kiezen verkooppartners zelf of ze één of twee keer per maand uitbetaald krijgen door de online marktplaats Bol. Volgens het platform kunnen partners zo sneller groeien. Bij een snellere uitbetaling, investeert de partner namelijk ook sneller in het eigen bedrijf.

De bekende online marktplaats Bol gaf in mei aan dat verkooppartners maar liefst 65 procent van het handelsvolume genereren. Op dat moment had het bedrijf 52.000 geregistreerde externe partners.

Pilot met verkooppartners

Uit onderzoek van Bol bleek dat partners graag sneller uitbetaald willen worden. Daarom hield het platform de afgelopen maanden een pilot. Volgens de pilot willen partners eens of twee keer per maand uitbetaald worden.

‘We willen partners continu kansen bieden om de groei van hun onderneming te versnellen.’

“We willen een goed platform zijn waarop we onze verkooppartners continu kansen bieden om de groei van hun onderneming te versnellen”, vertelt Steven Versluis, Director B2B Marketing bij Bol.  “Zo delen we waardevolle data over verkoopresultaten en over ondernemingskansen en helpen we verkooppartners sneller te groeien met onder andere advertentiemogelijkheden, logistieke diensten en samenwerkingen met derde partijen. Hier voegen we nu een nieuw uitbetaalmodel aan toe.”

Vanaf 1 januari

Het nieuwe uitbetaalmodel gaat vanaf 1 januari in en geldt dan voor elke nieuwe partner. Bestaande partners kunnen nu al een gewenste frequentie doorgeven in hun account. Op deze manier kiezen partners zelf welk model het best bij hun eigen bedrijf past.

‘De frequentie kan ieder kwartaal aangepast worden.’

“Overigens kan de frequentie ieder kwartaal aangepast worden, de wijziging is actief vanaf de eerste dag van het eerstvolgende kwartaal. Er zijn geen extra kosten verbonden aan het sneller uitbetalen”, meldt het platform.

Uitbetaling Amazon laat langer op zich wachten

In de zomer maakte Amazon ook al een verandering aan het uitbetaalmodel bekend. Na klachten is het uitgesteld tot februari, maar dan krijgen externe verkopers binnen Europa een week na levering van de bestelling uitbetaald. Bij een vertraagde levering moeten verkopers dus langer wachten op een betaling.

Deze manier van uitbetalen werd al langer door het platform gebruikt, maar verkopers die al voor 2016 actief waren op het platform konden dit jaar gebruikmaken van een ‘verzenddatum-reserve’. Daarbij werden verkopers betaald op basis van de dag van verzending. Deze regeling komt nu te vervallen.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten