Dwarfs overgenomen door Olsam Group

Dwarfs overgenomen door Olsam Group

Ecommerce-scaleup Dwarfs is overgenomen door Olsam Group. Welk bedrag bij de overname gemoeid is, is niet bekend. Tegelijkertijd ontvangt het gecombineerde bedrijf, Olsam Group, een uitgebreide kredietfaciliteit voor toekomstige overnames.

Dwarfs is een Nederlandse scaleup dat succesvolle marktplaats-verkopers overneemt en vervolgens snel opschaalt, ook wel een marketplace aggregator genoemd. Eind vorig jaar haalde het bedrijf nog 30 miljoen euro op, waarmee het totaal aan financieringen op 60 miljoen euro kwam.

Olsam nam vorig jaar andere concurrent over

Dwarfs is niet de enige die marktplaats-verkopers opkoopt. Naar eigen zeggen is het wel de enige speler in de Benelux die naast Amazon ook sterk aanwezig is op Bol. Eén van de concurrenten van Dwarfs is Olsam.

Vorig jaar nam Olsam ook MarketFleet over, een concurrent uit de Verenigde Staten.

Deze Britse concurrent haalde in 2021 nog 139 miljoen euro op aan groeifinanciering. In datzelfde jaar nam het bedrijf een andere concurrent over, Flywheel Commerce. Vorig jaar nam het ook MarketFleet over, een concurrent uit de Verenigde Staten. Naar eigen zeggen werd Olsam daardoor actief in drie continenten, in 15 landen.

Gebruikmaken van kennis Bol

Door het portfolio van Dwarfs toe te voegen beheert Olsam een aanbod van merken die in 2024 meer dan 100 miljoen euro aan jaaromzet genereren. Het bedrijf wil merken uit de VS naar Europa brengen. Hierbij zal het gebruikmaken van Dwarf’s expertise in de handel op Bol.

‘De overname voegt waardevolle omnichannel-capaciteiten en inzichten toe aan ons team.’

“Deze overname versterkt niet alleen onze aanwezigheid in de Benelux, maar voegt ook waardevolle omnichannel-capaciteiten en inzichten toe aan ons team”, vertelt Sam Horbye, medeoprichter van de Olsam Group. “Wij geloven dat door het combineren van onze expertise op het gebied van Amazon met hun diepgaande kennis van Bol en de beste capaciteiten op het gebied van nieuwe productontwikkeling, we nieuwe groeikansen zullen creëren en onze klanten nog meer waarde kunnen bieden.”

Markt heeft tegenslag

Vorige maand werd nog bekend dat Thrasio, een van de eerste marketplace aggregators, een faillissementsaanvraag gaat indienen. Volgens onderzoek van CB Insights wordt er steeds minder geïnvesteerd in dit soort bedrijven. In 2022 daalde de financiering van marketplace aggregators met 88 procent. Deze overname zou een manier kunnen zijn om de kostenstructuur van Dwarfs en Olsam te verbeteren.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten