Dwarfs haalt weer €30 miljoen op

Dwarfs haalt weer €30 miljoen op

De Nederlandse scale-up Dwarfs laat vandaag weten dat het weer 30 miljoen euro aan groeikapitaal heeft opgehaald. Het bedrijf is van plan nieuwe webwinkels over te nemen en haar eigen technologieplatform op te schalen binnen Europa.

De ecommerce-scaleup Dwarfs werd in mei 2021 opgericht met als doel succesvolle marketplace-verkopers over te nemen en vervolgens snel op te schalen. In datzelfde jaar haalde het al 30 miljoen euro op. Sinds het ontstaan heeft het bedrijf inmiddels 15 merken overgenomen, die goed zijn voor een omzet van ongeveer 40 miljoen euro.

‘Goede positie om te profiteren van de markt’

In een nieuwe kapitaalronde heeft het bedrijf nu nogmaals 30 miljoen euro aan groeikapitaal opgehaald. “Dwarfs is nu uitstekend gepositioneerd om te profiteren van de kansen die de turbulente ecommercemarkt op dit moment biedt”, vertelt Demian Beenakker, CEO en medeoprichter van Dwarfs.

‘We zien veel kansen in de markt.’

“Op dit moment zien wij in de markt nieuwe kansen voor sterk gefinancierde aggregators zoals wij om goed presterende merken tegen lage prijzen te acquireren. Als first-mover en enige aggregator in de Benelux die naast Amazon sterk aanwezig is op Bol.com, zijn we uitstekend gepositioneerd hiermee ons voordeel te doen.”

Opschalen software

Naast het overnemen van bestaande webshops heeft het bedrijf in de afgelopen anderhalf jaar ook software ontwikkeld tot een platform waarop de overgenomen merken zijn geïntegreerd. Dit maakt het integreren van nieuwe acquisities makkelijker.

‘We zien er enorm naar uit tempo te maken met de merken die we op het oog hebben.’

Het bedrijf is van plan de nieuwe kapitaalinjectie te gebruiken om dit platform verder op te schalen binnen Europa. Daarnaast wil het nichespelers met een nettowinst van minimaal 500.000 euro gaan overnemen. “We zien er enorm naar uit tempo te maken met de merken die we op het oog hebben.”

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten