Dwarfs haalt 30 miljoen op, neemt 4 webshops over

Dwarfs haalt 30 miljoen op, neemt 4 webshops over

Het Nederlandse bedrijf Dwarfs heeft 30 miljoen euro aangetrokken, waarmee het in rap tempo verder wil groeien. De Europese investeringsfirma North Wall Capital heeft de scale-up krediet verstrekt, waardoor Dwarfs vier webwinkels kan overnomen. Het gaat om de webshops Slaapkalm, Calmzy, Litollo en Kristie’s Kitchen.

Dwarfs werd in mei van dit jaar gelanceerd met als doel om succesvolle webwinkels over te nemen en vervolgens op te schalen. Het maakte toen bekend een ‘oorlogskas’ te hebben van tussen de dertig en veertig miljoen euro waarmee het alleen al dit jaar zo’n twintig overnames wil doen.

Dwarfs koopt vier webshops die actief zijn in lifestyle en woninginrichting.

Met North Wall Capital heeft het nu een akkoord bereikt over een schuldfinanciering van 30 miljoen euro. Dit geld wordt gebruikt om overnames te financieren, waaronder die van vier webshops actief in lifestyle en woninginrichting. Het gaat om Slaapkalm (verzwaringsdekens; opgericht 2019, actief in Nederland), Calmzy (verzwaringdekens en slaapkameraccessoires, opgericht 2019, actief in Nederland), Litollo (zwangerschapskussens, opgericht 2019, actief in Nederland) en Kristie’s Kitchen (snijplanken en spatschermen; opgericht 2018, actief in Nederland, de UK, Duitsland en de VS).

Jonge bedrijven met sterk aanbod van nicheproducten

Volgens CEO Demian Beenakker zijn ze alle vier relatief jonge bedrijven met een sterk aanbod van nicheproducten. “Ze zijn alle in nog geen drie jaar op hun eigen wijze hard gegroeid en drie van de vier webshops zijn alleen nog in Nederland actief. We kunnen ze dus met onze kennis en slagkracht snel in een internationale groeiversnelling krijgen en de omzet verveelvoudigen terwijl de vierde reeds in meerdere landen actief is.”

Omzet Dwarfs straks naar 35 miljoen euro

Dwarfs blijft echter niet stil zitten. Het ecommercebedrijf is nu bezig om in de loop van deze maand extra eigen vermogen aan te trekken via investeerders. “Een van de beweegredenen daartoe is het mogelijk maken van enkele nieuwe significante, en reeds geïdentificeerde, overnames die na een succesvolle afronding Dwarf’s omzet zal verdrievoudigen tot 35 miljoen euro”, zo maakt het bedrijf bekend in een persbericht.

En als dat nog niet alles is, is het ook al bezig met een grotere Series B-ronde, bestaande uit eigen vermogen en schuldfinanciering. Deze moet vorm krijgen aan het eind van dit jaar, met als doel om het portfolio verder uit te breiden. Op dit moment bedraagt de omzet van Dwarfs, na in totaal vijf overnames, 11 miljoen euro per jaar.

Dwarfs heeft nu een omzet van 11 miljoen euro.

Gelijk met het nieuws van de financiering maakt Beenakker bekend dat Dwarfs de groeiverwachtingen naar boven heeft bijgesteld. “Het aanbod van ecommercebedrijven is groot en wij kunnen sneller dan verwacht komen tot overnames. Tegelijkertijd zien we op de kapitaalmarkten, vooral in de UK en Noord-Amerika, grote interesse om onze activiteiten te financieren en extra kapitaal te verstrekken.”

Dwarfs heeft veel concurrentie in Europa

Dwarfs groeit hard, maar heeft veel concurrentie te dulden in Europa. Het is namelijk één van de vele bedrijven die marktplaats-verkopers opkopen en opschalen. Op Ecommerce News Europe staat een uitgebreide lijst van dit soort bedrijven. En veel van deze opkopers hebben oorlogskassen waar die van Dwarfs nog bij verbleken. Zo wist Berlin Brands Group gisteren zo’n 590 miljoen euro op te halen, terwijl de Britse startup Olsam met 139 miljoen euro aan groeikapitaal ook niet mag klagen. En afgelopen dinsdag wist het eveneens Britse bedrijf Heroes 168 miljoen euro op te halen. Allemaal miljoenen euro’s om succesvolle verkopers op online marktplaatsen als Bol.com en Amazon op te kopen en op te schalen.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten