menu
lightspeed ecommerce

ING past voorwaarden iDEAL aan

ING iDEAL voorwaarden aangepastING stuurde zojuist een e-mail dat het de voorwaarden van iDEAL aanpast. Tot op heden was er enkel een tarief per transactie. Vanaf 1 juli zal er bij de ING ook een vast bedrag van 20 euro per maand in rekening worden gebracht.

Als je bij de ING een iDEAL overeenkomst hebt, ben je tot op heden gewend om alleen voor iDEAL transacties een tarief te betalen. Per 1 juli 2010 vindt hierin een wijziging plaats. Voor het iDEAL-abonnement zal dan een vast tarief per maand worden ingevoerd. Tegelijkertijd worden per deze datum de  iDEAL-transactietarieven flink verlaagd.

Nieuwe ING iDEAL tarieven per 1 juli 2010

1. Aansluiting is gratis
2. Per iDEAL-abonnement: € 20 per maand
3. Tot 2.000 transacties per maand: € 0,50 per transactie
4. 2.001 tot en met 10.000 transacties p.m.: € 0,40 per transactie
5. Bij meer dan 10.000 transacties p.m.: prijs op aanvraag

De bedrijven met vijfduizend of meer transacties hadden in de meeste gevallen al aparte afspraken met de bank. Voor hen verandert er weinig. Webwinkels tussen de 100 en een paar duizend transacties zijn met het nieuwe systeem gunstiger uit. Startende en kleine webwinkels zullen met deze wijziging niet blij zijn.

Apart is vooral dat het ons tot op heden niet bekend was dat ING plannen had om iDEAL tarieven aan te passen. Webwinkels met 50 of minder transacties zullen de kosten wel zien stijgen. Forum reacties van enkele webwinkels wisselen.  “Ik heb ongeveer 100 transacties per maand, dus ik spring er net iets voordeliger uit. Toch voel ik me er ongemakkelijk bij, als zonder overleg zomaar de voorwaarden worden veranderd.” Aldus Frank op het forum.

Heeft iemand informatie over wat de andere banken doen met de iDEAL voorwaarden en tarieven?

Tags

Reacties