iDeal-account verkrijgen mag lastiger worden

ideal-account verkrijgen mag lastiger wordenHet Nederlandse online betaalklimaat is zeer veilig te noemen. Toch blijft online betalen een prioriteit voor Thuiswinkel.org, die momenteel hard bezig is met enkele extra veiligheidsslagen. Onder andere bij iDeal bijvoorbeeld. Want dat kan echt nog wel een stapje veiliger.

Ondanks dat je het nooit kan garanderen zijn online betalingen in Nederland zeer veilig te noemen. De kans dat er bij een iDeal-transactie iets gebeurt waardoor jij of de begunstigde kans loopt overvallen te worden is klein. Ook PayPal-betalingen, of betalingen via creditcards, die tegenwoordig steeds vaker een extra verificatie-ronde (met reader!) hebben, zijn redelijk veilig.  

“Maar dan moet wel de begunstigde te vertrouwen zijn”, zo vertelt Roland van Kortenhof ons op het kantoor van Thuiswinkel.org, de belangenvereniging voor webwinkeliers.  “Daar zijn al flink wat slagen in gemaakt. Voor een iDeal-account heb je bijvoorbeeld tegenwoordig een KvK-inschrijving nodig en ook de payment service providers zitten er bovenop. Toch is het nog steeds te makkelijk om een nieuw iDeal-account te krijgen als eigenlijk al bekend is dat jij eerder financieel mensen gefraudeerd hebt. Het is te makkelijk om met dubieuze doeleinden een online iDeal-transactie aan te bieden. En dat zou niet moeten kunnen.”

Natuurlijk is eventueel misbruik gewoon een strafbaar feit. Je kunt aangifte doen als jij geld hebt overgemaakt naar iemand die je daarvoor geen verwachte tegenprestatie levert en vervolgens geen terugstorting doet. Maar de politie heeft het al druk genoeg en kan van een eventuele dubieuze iDeal-transactie helaas geen (noemenswaardig) werk maken. En dus zou iets meer preventie zeer gewenst zijn, om de online veiligheid weer een stapje verder te brengen.

Eerste gesprekken hebben plaatsgevonden
“Het zou van ons best nog wat strenger mogen bij de aanvraag van een iDeal-account. Dat lijkt ons een rol van Currence en wij hebben daar al enkele keren contact over gehad. Enkele banken zijn inmiddels al overtuigd, dus die extra verificatie kan er snel komen. Goed nieuws volgens Thuiswinkel.org, want een veiliger iDeal zal het vertrouwen in onze branche zeker kunnen vergroten!”

About us

Over ons

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten