lightspeed ecommerce

Hooimarkt laat je hooi kopen en verkopen

Hooimarkt laat je hooi kopen en verkopenAls je denkt dat je online alles wel hebt gezien, komt Rene Reijtenbagh met Hooimarkt, een online marktplaats voor hooi. En waarom ook niet? “Er was weinig zicht op het lokale aanbod en hoe de prijzen werden bepaald”, aldus de pony- en paardhouder.

Na wat marktonderzoek is hij samen met een online marketingbureau gestart met Hooimarkt.nl. De bedoeling is dat handelaren, (hobby)boeren en paarden- en ponybezitters via deze site vraag en aanbod van hooi en toebehoren zelf – en naar eigen risico – regelen. Volgens de oprichter biedt het hiermee een unieke service voor een segment dat online nog niet compleet is uitgemolken.

Adverteerders houden de marktplaats gratis
Kopen en verkopen via de site kost niks en dus probeert Rene via het verhuren van bannerruimte de kosten te dekken. Goedkoop lijkt dat niet. De website moet nog uit de startblokken komen, maar uit de advertentietarieven zien we dat de eerste advertenties gezamenlijk al 150 euro per week moeten gaan opbrengen. Of dat gaat lukken is dus nog maar de vraag, maar een mooie nichemarkt is het wel. Rene denkt aan het verhuren van bannerruimte aan onder andere toeleveranciers, gespecialiseerde bouwbedrijven voor de agrarische sector en fabrikanten van landbouwmachines.

Voordat het voor hen interessant wordt om op de Hooimarkt te adverteren, moeten er wel genoeg bezoekers naar de site komen. Daar is Rene echter niet bang voor. Het is mede de reden waarom hij het platform samen heeft neergezet met een marketingbureau. Samen met hen ontwikkelt hij een plan de campagne om snel traffic naar de website te genereren. “Hooimarkt.nl moet binnen nu en een jaar een begrip worden bij alle relevante doelgroepen."

Gerelateerde berichten