lightspeed ecommerce

Ecommerce kun je leren!

ecommerce studies opleidingen en cursussenVeel online ondernemers leerden het vak door gewoon een webwinkel te beginnen, wat niet zelden gepaard ging met meer vallen dan opstaan. Ze moesten wel, want bij een nieuwe markt gelden de oude regels opeens niet meer. Inmiddels zijn we wat jaren verder en kun je dus een heus ecommerce diploma, gewoon op school behalen.

Om goed te zijn in ecommerce dien je kaas gegeten te hebben van flink wat internetzaken. Daarvoor hadden we eerder dit jaar al wat opleidingen en cursussen gevonden. Het nieuwe online kanaal is zeker essentieel maar is door de komst van de multichanneltrends, zeker niet genoeg. Eigenlijk dien je ook goed te zijn in economie, marketing en communicatie. Eigenlijk gewoon de aloude vakken. En dus kun je flink wat van het internetvak eigenlijk prima in de schoolbanken leren.

E-communicatie in marketing
Zo biedt de HAN, Hogeschool Arnhem en Nijmegen, een opleiding ‘E-commerce B: (e-)communicatie in marketing‘ aan. Het geeft bedrijven antwoord op de vraag hoe zij ‘internet optimaal kunnen integreren in hun commerciële proces’. De studie duurt zes maanden en zal in totaal 154 studie-uren in beslag nemen.

Internetmarketing en –verkoop
De HAN biedt ook de opleiding ‘E-Commerce A: internetmarketing en -verkoop‘, naar eigen zeggen dé opleiding voor iedereen die internetmarketing, internetcommunicatie en online verkoop succesvol wil leren inzetten. Bij deze vijf maanden durende opleiding, die in totaal 95 studie-uren in beslag neemt, leer je onder andere hoe je door middel van SEO en SEA je website of webwinkel beter vindbaar maakt. Ook leer je hoe je bezoekers bereikt, werft en verleidt.

E-commerce en online marketing
Bij Lectric, dat talloze internetopleidingen aanbiedt, kun je kiezen uit diverse online marketing- en ecommerce-opleidingen. Zo kun je kiezen uit onder andere de korte opleidingen ‘Online marketing‘, ‘Online marketingstrategie’ en ‘E-commerce’, maar biedt het ook post-hbo-opleidingen aan, zoals ‘NextMarketeer’ en ‘Next DM’.

HBO E-business
Twice, onderdeel van de NCOI Opleidingsgroep, biedt ook diverse trainingen en cursussen aan die je als online ondernemer of marketeer goed op weg zouden moeten helpen. Je kan er onder andere de korte en praktijkgerichte opleiding ‘HBO E-business’ volgen, waarin e-business en e-commerce centraal staan. “Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor managers en ICT’ers die op erkend HBO-niveau meer kennis willen ontwikkelen op het gebied van e-business en e-commerce.”

Online marketing
De LOI biedt de cursus ‘Online marketing‘, waar je in 9 maanden op hbo-niveau alles leert over de nieuwste technieken als mobile marketing en affiliate marketing. Na het succesvol afronden zou je volledig op de hoogte moeten zijn van online advertising, e-mailmarketing, zoekmachinemarketing, affiliate marketing en viral marketing en kun je deze mogelijkheden in je bedrijfsplan integreren.

Trainingen Storm Academy
Storm Academy biedt diverse trainingen die vaak 1 of 2 dagen duren. Je kan een stoomcursus zoekmachinemarketing krijgen, alles leren over Google Analytics of trainingen krijgen in het toepassen van sociale netwerken.

Springest
Nog niet genoeg? Op Springest, een website met een overzicht van cursussen en trainingen, geeft alleen al het trefwoord ecommerce honderdtwintig zoekresultaten! Genoeg te kiezen dus. Ecommerce kan iedereen leren!

Gerelateerde berichten