Geld voor ecommerce in Zwolle

Geld voor ecommerce in Zwolle

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gaat 700.000 euro steken in de regio Zwolle zodat de ecommerce daar verder versterkt kan worden. Het geld is het gevolg van een subsidie-aanvraag van 28 bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden. De bijdrage wordt gebruikt om mensen blijven te scholen voor ecommerce-banen.

Vorig jaar werd met twintig ecommerce-bedrijven, vijf onderwijsinstellingen, Kennispoort Regio Zwolle, de provincie Overijssel en de twintig gemeenten in de regio van Zwolle gestart met een vierjarige samenwerking op het gebied van ecommerce. Dit samenwerkingsverband werd omgedoopt tot Topcentrum E-commerce en nam dus het initiatief voor een subsidieaanvraag, die het recent ingewilligd zag worden.

Met de zeven ton van het OC&W wil Topcentrum E-commerce nieuwe opleidingen ontwikkelen en diverse bijeenkomsten, zoals masterclasses, hackathons en gastcolleges, organiseren. Dat er in ecommerce wordt geïnvesteerd in Zwolle is geen onlogische gedachte. Veel grote en kleine ecommerce-bedrijven zijn in deze regio gevestigd. Het bekendste voorbeeld is wellicht Wehkamp, maar in het gebied zijn ook de webwinkels CameraNu en Travelbags en ecommerce-bureau De Nieuwe Zaak gevestigd. En recent heeft vergelijkingssite Vergelijk.nl aangekondigd Utrecht te verlaten om zich in Zwolle te vestigen.

Zwolle als dé ecommerce-regio van Nederland

Toen er vorig jaar met het topcentrum werd gestart, werden er drie doelstellingen geformuleerd: de aansluiting van het onderwijs op de sector verbeteren, de samenwerking en kennisdeling intensiveren en de regio als ‘de ecommerce-regio van Nederland’ op de kaart zetten. Eerder hoorden we al van Deventer dat het de ecommerce-stad van Oost-Nederland wil worden, terwijl Gelderland – volgens ons – de ecommerce-provincie van Nederland kan zijn.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten