Deventer wil dé ecommerce-stad van Oost-Nederland worden

Deventer wil dé ecommerce-stad van Oost-Nederland worden

Als het aan MKB Deventer ligt, wordt Deventer dé ecommerce-stad van het oosten. Om die stap te kunnen maken heeft de belangenbehartiger een boek samengesteld waarin succesvolle ecommerce-bedrijven uit de stad aan bod komen. Ook gaat het lokale mkb’ers helpen met praktische adviezen om succesvol een webwinkel te beginnen.

Afgelopen maandag vond er in kantorencomplex De Leeuwenbrug de ecommerce-bijeenkomst plaats van MKB Deventer, een instantie die de belangen behartigt van het midden- en kleinbedrijf in deze Overijsselse stad. Daar werd ook het boek ‘E-commerce aan de IJssel’ gepresenteerd, een boek waarin 46 ‘smaakmakers’ op het gebied van ecommerce aan het woord komen. Tussen deze namen bevinden zich Drukwerkdeal, Sportdirect.com en Sweet & Candy.

Het boek geeft een overzicht van ecommerce-activiteiten in en rond Deventer, maar geeft ook tips over hoe je als ondernemer inspeelt op het veranderende koopgedrag van consumenten. Volgens Dennis Haarman, projectleider E-commerce voor MKB Deventer, benutten nog weinig bedrijven de kansen die ecommerce biedt, terwijl die in elke branche wel aanwezig zijn.

30 procent mkb’ers bezig met ecommerce

In een interview met De Stentor geeft Haarman aan dat momenteel 30 procent van hun ledenbestand met ecommerce bezig is. Hiervan realiseert 5 procent meer dan de helft van hun omzet via ecommerce. “Dit geeft aan dat er nog een grote groep is die kansen laat liggen.”

‘Wees bereid om je organisatie te veranderen’

Vanuit MKB Deventer biedt hij een programma dat zich richt op de groep ondernemers die nog niks doen met ecommerce. Op een laagdrempelige en kleinschalige manier wil hij ze praktische adviezen geven. “Je moet bereid zijn je organisatie te veranderen, daarin te investeren en kennis toe te voegen. Dat laatste kan ook op flexibele basis”, aldus Haarman.

Het is hoe dan ook mooi om te zien dat een stad zich zo wil profileren op het gebied van ecommerce. Eerder schreven wij al een artikel waarin we ons afvroegen of misschien Gelderland de nieuwe ecommerce-provincie is, met vooral in Arnhem geslaagde ecommerce-spelers als Beslist.nl, Robin, Bunzl en Picqer.

Gerelateerde berichten