TOM helpt Summa College met webshoponderwijs

TOM helpt Summa College met webshoponderwijs

TOM, kort voor Tom Omnichannel Management, helpt sinds kort studenten van het Summa College in Eindhoven met de eerste stapjes in de ecommerce. Studenten van onderwijstak Summa Business moeten in het tweede jaar een webwinkel opzetten en beheren en TOM helpt hen daarbij.

Summa Business biedt diverse opleidingen aan, waaronder die voor manager retail, ondernemer retail, medewerker marketing en communicatie en zelfstandig ondernemer. In het tweede leerjaar krijgen studenten de opdracht om zelf een webshop op te zetten en te onderhouden. Iets waar de TOM-Group uit Bladel ze vanaf dit jaar bij helpt.

Advies, gastcolleges en de techniek

De businessunit Tom Wholesale Management ondersteunt leerlingen met advies en gastcolleges. Ook stelt het bedrijf haar volledige wholesale-assortiment beschikbaar en regelt het de techniek en de logistiek voor de studentenshops.

“We doen dit op dezelfde manier als bij onze professionele dropshipping-partners uit heel Europa. Zo wordt iedere bestelling bij de webshop van de studenten direct uit de voorraad van TOM geleverd aan hun klanten”, zo legt Peter Boeijkens uit.

‘Zo krijgen we zeer uiteenlopende webshops’

I-coach Nawfel Mouloudi en docente bedrijfseconomie en ICT Sanne van der Meijden van het Summa College zeggen blij te zijn met de nieuwe samenwerking. “Tom Wholesale Management heeft een zeer uitgebreid en gevarieerd assortiment. Zo hebben de leerlingen veel keus en krijgen we zeer uiteenlopende webshops. Daarnaast verloopt het contact en de samenwerking met TOM erg prettig. TOM denkt continu mee en biedt ook gastlessen aan de leerlingen. Zo leren de studenten direct de achterliggende theorie over het bijhouden van een webshop, en kunnen ze deze theorie in de praktijk toepassen bij hun eigen webshop.”

Studenten leren ook direct de achterliggende theorie over het runnen van een webwinkel.

‘Samenwerking vanzelfsprekend’

Volgens Boeijkens is de samenwerking eigen vanzelfsprekend te noemen. Niet alleen omdat TOM zich graag bezighoudt met sociaal ondernemerschap en regionale samenwerkingen, maar ook omdat ze zelf graag met jonge mensen werken. “Veel schoolverlaters hebben hun eerste stappen in de ecommerce gezet bij ons. Wij hopen dat het de studenten dusdanig enthousiast maakt dat ze ook na het afronden van het project door kunnen gaan met hun webshop, of een verdere carrière binnen de ecommerce.”

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten