lightspeed ecommerce

Dutch Dress is goud waard

Er is al veel gezegd over de Dutch Dress van Bavaria. Naast een heleboel publiciteit voor Bavaria levert hij verkopers op Marktplaats ook aardig wat op.

We hebben er allemaal van gehoord: Bavaria ontwerpt een jurkje speciaal voor vrouwelijke oranje-supporters, stuurt een aantal undercover ‘oranje-babes’ in de jurkjes naar de wedstrijd Nederland-Denemarken en krijgt vervolgens de FIFA achter zich aan, dat het exclusieve sponsorship van het WK aan het biermerk Budweiser heeft verkocht. Je zou haast denken dat ze ook een stiekem dealtje hebben lopen met Bavaria, want de Brabantse bierbrouwer is maar wat blij met alle publiciteit!

Op Marktplaats barst ondertussen de handel in het oranje niemendalletje flink los. Al voor het WK goed en wel begonnen was werden er volgens Markplaats zelf meer dan 2000 Dutch Dresses aangeboden op de site, en wordt het jurkje 36.000 keer gevraagd! Minder aanbod dan vraag dus, en dan stijgen de prijzen! Inmiddels wordt de Dutch Dress soms zelf al aangeboden voor €50,-, naast Marktplaats ook op Speurders.nl en eBay. 

Onnodig om te zeggen dat Bavaria met het jurkje een groot succes te pakken heeft, mede door alle gratis publiciteit. Inmiddels kent elke WK-kijker het verhaal van de jurkjes, ook in het buitenland, en het jurkje zelf is mateloos populair bij vrouwelijk oranje-kijkend Nederland. Wat Bavaria weer enorm veel reclame en bovendien een aardige imago-opfrisser geeft.  

Andere Oranjegadgets worden overigens ook volop verhandeld, zo zijn ook de Beessies van Albert Heijn en Vuvuzela’s te vinden op Marktplaats en andere biedsites. Het geeft aardig weer hoe groot de oranje gekte in Nederland is dat veel mensen toch bereid blijken te zijn te betalen voor iets wat gratis te verkrijgen was.     

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten