menu
lightspeed ecommerce

Zazone: tijdelijk een stenen winkel huren

tijdelijk een stenen winkel hurenZazone biedt een tijdelijke winkel te huur aan in diverse Nederlandse binnensteden. Zo op het eerst gezicht een prachtig concept, dat even simpel als geniaal klinkt. Ondernemers kunnen zo voor een week, een maand of een kwartaal een pop-upstore openen en in korte tijd het winkelend publiek bereiken.

Op het eerste gezicht lijkt het tijdelijk huren vooral een mooie manier om voorzichtig kennis te maken met een fysieke winkel. Je kunt ervaren hoe het voelt om oog in oog met je klant te staan. Niet voor iedereen weggelegd! Toch is dat eigenlijk nog niet eens de grootste motivatie van Zazone. Zij zoeken vooral klanten die écht tijdelijk even op zoek zijn naar een eigen vestiging.

Waarom je een winkel tijdelijk zou willen huren? Stel je hebt een goede leverancier gevonden waardoor je prachtige, originele carnavalskleding kan inkopen. Je weet dat hier een aardige marge op te halen is en dus wil je gaan verkopen. Maar je weet ook dat het hier gaat om seizoensgebonden artikelen en dus wil je de rest van het jaar niet zitten met een duur winkelpand waar niemand binnenloopt. Dan kun je dit natuurlijk online gaan doen maar een of twee weken in het jaar kijk je dan toch mogelijk wat jaloers naar die paar winkels in de stad.

Bij een nieuw assortiment, jubileum of andere situatie die tijdelijk duurt. Als je bijvoorbeeld juist je webwinkel gesloten hebt, maar nog met een overtollige voorraad zit die de deur uitmoet. Of je wil met een crossmediale benadering een product lanceren en wil dat per se in een stenen winkel doen. Kortom, er zijn genoeg redenen waarom je tijdelijk winkelruimte zou kunnen gebruiken. En Zazone zorgt ervoor dat dit kan. Het ziet zichzelf als een online boekingssite die huurder en verhuurder bij elkaar brengt.

Ook handig voor winkel-eigenaren
Voor huidige winkeliers kan dit concept natuurlijk ook als geroepen komen. Het gaat immers niet echt goed met de winkelstraat; winkelcentra in de binnenstad lopen leeg. Het verhuren van een overbodig winkelpand kan dan ook nog wel eens erg lastig worden, aangezien steeds meer bedrijven voor de online benadering kiezen. Je winkelpand voor korte tijd verhuren past wat dat betreft beter in de huidige tijdsgeest. En dat is met Zazone mogelijk. Inmiddels staan zes winkelpanden te huur op de website, hopelijk worden dit er in de toekomst veel meer. Want vooralsnog zijn de locaties in bijvoorbeeld Hattem misschien nog niet héél interessant voor iemand die tijdelijk een winkelpand wil betrekken…

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch