Ikea gaat aan huis bezorgen

Ikea gaat aan huis bezorgen

Ikea gaat in België beginnen met het bezorgen van meubels en andere bestellingen aan huis. De Zweedse keten start hiervoor met nachtwerk, zodat de pakketjes op tijd kunnen vertrekken vanuit het magazijn of de winkel. Het moet onze geplaagde ecommerce-sector nieuwe jobs gaan opleveren.

De onthulling dat Ikea in België start met ecommerce komt op een ideaal moment. Vorige week maakte Carrefour bekend meer dan twaalfhonderd jobs te schrappen, omdat de supermarktketen klanten verliest aan buitenlandse webshops. Ikea bewandelt juist de omgekeerde weg en gaat vanuit acht winkels en het magazijn in de buurt van Genk online bestelde pakketjes bij de Belgische klant thuis leveren.

Nachtwerk bij Ikea

Officieel is het allemaal nog niet, maar volgens De Tijd heeft de Belgische directie een principeakkoord bereikt met de vakbonden over de ecommerce-operatie, waar dus ook nachtwerk bij komt kijken. Het zou Ikea het derde bedrijf, na Schoenen Torfs en Vanden Borre, in ons land maken dat gebruikmaakt van de nieuwe ecommercewet.

Nu stopt het personeel nog doordeweeks om acht uur ’s avonds en op vrijdag om tien uur. In eerste instantie zal de ecommerce-operatie geen extra jobs opleveren, maar mocht de webwinkel een succes worden, dan is er grote kans dat er op termijn wel jobs bijkomen.

Webwinkel Ikea in België

Ikea heeft al sinds anderhalf jaar een webwinkel in België, maar klanten moesten tot nu toe altijd zelf hun bestellingen ophalen in een van de winkels of afhaalpunten.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten