Ikea opent volgend jaar webshop in België

Ikea opent volgend jaar webshop in België

Ikea heeft aangekondigd een webshop te openen in België. Die zal volgend jaar haar deuren openen voor consumenten die op zoek zijn naar een Billy-boekenkast of een vloerkleed. Orders kunnen bezorgd op opgehaald worden.

Met dat nieuws kwam De Tijd deze week. Daarin wordt ook uit de doeken gedaan hoe consumenten in 2017 hun gewenste Ikea-producten thuis krijgen. Zoals gezegd is er de mogelijkheid tot laten bezorgen, maar de klant kan er ook voor kiezen om de producten op te halen.

Ikea-afhaalpunten in grote steden
Dit kan sowieso in één van de acht Belgische Ikea-vestigingen, maar de Zweedse meubelketen wil later ook afhaalpunten openen in grote steden als Gent, Brussel en Antwerpen. In die afhaalpunten zullen sommige meubels ook te zien zijn; die gelijk meenemen zal niet gaan, daarvoor moeten ze eerst online besteld worden.

Doordat er afhaalpunten in de grote steden zullen verschijnen, betekent dat ook dat op die plekken geen grote Ikea-vestigingen worden geopend. “In België zijn we actief met grote warenhuizen, die veel mensen aantrekken. De afhaalpunten zullen mensen in de stad bedienen”, zo zegt Catherine Bendayan, directeur van Ikea België.

Nieuwe Ikea-winkels in België
Dat Ikea nu eindelijk een webshop zal beginnen in België is wellicht een logisch vervolg van Ikea’s uitgebreide aanwezigheid in het land. Zo is er deze week nog een vestiging in Hasselt open gegaan en volgt er volgende week een in Bergen. Volgens De Tijd is Ikea van plan nog eens twee tot drie nieuwe winkels te bouwen.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten