picqer

Faillissement raakt Mijn Webwinkel software niet

Faillissement raakt Mijn Webwinkel software niet

Faillissement Easy Computing geen invloed op Mijnwebwinkel van LogivertDe uitgeverij Easy Computing, bekend van het uitbrengen van software als Mijn Webwinkel, lijkt in financiële problemen te zitten. Maar zelfs een faillissement heeft geen invloed op de webwinkel software. LogiVert is eigenaar van de software en neemt de taken van de uitgever over.

De software om de webwinkel mee te bouwen is in handen van LogiVert. Zij werkten samen met Easy Computing. De uitgever had het recht om de software uit te geven maar was dus geen eigenaar. De software zal ook zonder de uitgever gewoon volledig worden ondersteund. Dat is op zich niets nieuws, LogiVert heeft altijd al de software ontwikkeld en ondersteuning hierbij geboden.

LogiVert neemt de taken over

Waar men mogelijk wel verschil in zal merken is dat de uitgever ook een deel van de promotie op zich had genomen. Ze waren eigenlijk meer actief in de verkoop en dan met name door de software echt in de normale winkel te verkopen. Nu LogiVert taken overneemt verandert mogelijk wel het marketingbeleid achter de software. Zo wil de eigenaar, nu het niet langer samenwerkt met de uitgever, zich meer richten op de internetverkoop. Dolf van Tilburg, eigenaar van de software, vertelt ons telefonisch dat hij het jammer vindt dat de uitgever niet langer de goede samenwerking door kan zetten maar ziet hierin wel kansen voor zijn eigen bedrijf. “Als we deze verschuiving goed aanpakken dan zal dit voor onze klanten en software positief kunnen uitpakken.”

Ondersteuning via LogiVert
Klanten die ondersteuning zoeken kunnen al terecht op de website van LogiVert. Daar hebben zij via de link Support & Community toegang tot een kennisbank met antwoorden op veel gestelde vragen. Daarnaast is er  een forum waar zij, na eenmalige registratie, een aanvraag voor ondersteuning kunnen indienen. LogiVert wil hiernaast de klantenservice verder professionaliseren en de ontwikkeling voor betere ondersteuning is al in volle gang. Betere ondersteuning heeft, zeker nu een deel van de klantenservice zonder de uitgever is weggevallen, natuurlijk de hoogste prioriteit. Naar verwachting is dit nieuwe klantensysteem in januari 2011 actief. Hierover later meer op dit weblog.

Tot die tijd kunnen gebruikers voor ondersteuning op de website van LogiVert terecht.

Mijn Webwinkel van LogiVert?
Naast dat men soms in verwarring is dat de software mogelijk gemaakt zou kunnen zijn door Easy Computing die enkel de partij was die het uitgaf, is er ook veel verwarring met de software van Lemonweb dat webwinkel software in de handel heeft onder dezelfde naam en waarvan we recent nog een update hebben beschreven. Maar naast dat Lemonweb en LogiVert beiden hun software de naam Mijn Webwinkel hebben genoemd, hebben de systemen niet direct met elkaar te maken.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten