Logistiek bedrijf Fadello failliet

Logistiek bedrijf Fadello failliet

Het Nederlandse logistieke bedrijf Fadello is failliet. De startup uit Amersfoort, die in de herfst van 2014 werd opgericht, stopt per direct met het verlenen van de diverse diensten, zoals same-day-, next-day- en scheduled delivery. Fadello bevestigt Ecommerce News telefonisch dat het zelf haar faillissement heeft aangevraagd.

Fadello begon drie jaar geleden in Amersfoort en richtte zich in eerste instantie op de lokale winkelier. Daar komt de naam Fadello ook vandaan: Fast Delivery Local. Daarna sloten grotere retailers, zoals Expert, zich aan en besloot Fadello landelijk actief te worden. Het failliete Fadello is vooral bekend geworden doordat het same-day-delivery aanbiedt, al is haar dienstenverlening breder dan dat. Zo biedt het ook bezorging de volgende dag en is tijdvaklevering (scheduled delivery) eveneens mogelijk.

Fadello werd in de markt gezet als een bezorgalternatief voor grote bezorgers als DHL en PostNL. Een jaar geleden interviewden wij CCO Martijn Berkhout over onder andere de ambities van het bedrijf. Toen werd er gerept over uitrollen in België en andere landen in West-Europa die zouden volgen in 2017.  “We werken met externe pick-up partners en koeriers, waardoor we ongelimiteerd kunnen op- en afschalen. Capaciteitsbeperkingen zijn hierdoor niet aan de orde. Zolang de plaatselijke partners aan onze kwaliteitseisen voldoen, kunnen we overal ter wereld direct aan de slag”, vertelde Martijn destijds.

Faillissement Fadello

Fadello werd gefinancierd door een investeerder. Het is failliet geraakt door financieringsproblemen. Of het een doorstart gaat maken, kan het momenteel nog niet bevestigen.

Gerelateerde berichten