menu
lightspeed ecommerce

Ecommerce project met 50 miljoen startkapitaal

ecommerce project van 50 miljoen in ChinaCNinsure, een grote Chinese verzekeraar stapt in e-commerce. Nu starten er elke dag wel webwinkels en andere ecommerce initatieven, zeker in een land zo groot als China. Maar bijzonder is het om te zien wat een business het in zo’n land kan zijn. Want deze verzekeraar pakt uit. In totaal reserveren ze vijfhonderd miljoen Yuan.

De verzekeraar wil een platform opzetten waarmee ze verzekeringen kunnen verkopen. Vandaag maakte ze hiervoor plannen bekend via een online conference call met aandeelhouders, pers en andere geïnteresseerden.

Om er een succes van te maken willen ze groot uitpakken. Zo bieden ze eerst allerlei diensten op het gebied van verzekeringen. Met goede content willen ze bezoekers naar de website trekken waar ze zelf diensten bieden. Tijdens de start richt de website zich vooral op de auto-, ongelukken-, inboedel- en reisverzekeringen.

Een van de grootste investeringen
Een website is natuurlijk nog maar het begin. Vervolgens is er (meer) content nodig en moet er aan de marketing gewerkt worden. In totaal investeert de verzekeraar ongeveer vijfhonderd miljoen yuen. Dat is toch al snel ruim vijftig miljoen euro. Een behoorlijk bedrag voor de lancering van een website! De meestbezochte Nederlandse website (Hyves) heeft dit zelfs bij de verkoop aan de Telegraaf Media Groep niet opgebracht. Laat staan dat er in Nederland websites zijn waar vooraf al wordt nagedacht over dit soort bedragen.

Het is dus ook een van de grootste startkapitalen voor ecommerce, zoals wij die kennen. Volgens ons is in ieder geval geen enkele ander startkapitaal vooraf, nog voor het initiatief echt gerealiseerd wordt, zo groot geweest. Natuurlijk zijn er websites die uiteindelijk een veelvoud waard worden maar dan is er meestal al een teken van succes bekend.

Het geld wordt allemaal gebruikt om de website snel te kunnen lanceren en te laten groeien. In 2012 en 2013 zal de website nog waarschijnlijk verliesgevend zijn. Vanaf 2014 verwacht CNinsure winst te kunnen maken met het nieuwe verkoopkanaal.

Om vanaf dan de investering weer terug te verdienen.

Tags

Reacties