Staxxer haalt ruim €1 miljoen op

Staxxer haalt ruim €1 miljoen op

De Nederlandse scale-up Staxxer heeft ruim 1 miljoen euro opgehaald in een investeringsronde. Het bedrijf ontwikkelt software om btw-verplichtingen binnen Europa te automatiseren. Met de kapitaalinjectie gaat het bedrijf internationaal uitbreiden en meer functies toevoegen aan de software.

Het in Groningen en Nijmegen gevestigde softwarebedrijf bestaat sinds januari 2021. De oprichters Peter van de Rijdt en Ties den Dekker merkten als ecommerce-ondernemers dat de Europese btw-wetgeving er complex is. Dit houdt ecommercebedrijven tegen in hun internationale groei. Samen met Jurgen Nijland ontwikkelden van de Rijdt en den Dekker een geautomatiseerde btw-oplossing.

‘Stoffige imago btw-administratie opfrissen’

“Met Staxxer willen we het stoffige imago van btw-administratie opfrissen en automatiseren. Het uurtje-factuurtje tijdperk binnen deze sector kan namelijk ook anders. Software is immers niet alleen accurater in het calculeren van btw-verplichtingen, maar wordt door automatisatie ook nog eens betaalbaarder én gemakkelijker voor de klant”, aldus Ties den Dekker, CEO Staxxer.

‘Software is accurater in het uitrekenen van btw-verplichtingen.’

Het bedrijf wist haar klantenbestand binnen één jaar te laten groeien van 50 naar zo’n 400. Dit is een stijging van 700 procent. Enkele bekende klanten zijn Happy Soaps en The Good Roll.

Uitbreiding naar Denemarken

Deze week maakt het bedrijf bekend dat het ruim 1 miljoen euro heeft opgehaald in een financieringsronde. Met de investering gaat het bedrijf internationaliseren, met als eerste stap een uitbreiding naar Denemarken. Ook gaat het bedrijf de software verder ontwikkelen met Staxcloud, waar nieuwe marktplaatsen en webshops aan toegevoegd worden.

Staxxer lanceert nieuwe tools om inzicht te krijgen in de verkoop via marktplaatsen.

Daarnaast lanceert het bedrijf nieuwe tools om meer inzicht te krijgen in de verkoop via deze kanalen. Dankzij de investering kunnen ook nieuwe samenwerkingen ontstaan met boekhoudpakketten, zodat de software beter aansluit op de totale administratie.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten