Valyuu ontvangt 2,4 miljoen euro

Valyuu ontvangt 2,4 miljoen euro

Het circulaire platform voor gebruikte elektronica Valyuu heeft 2,4 miljoen euro opgehaald in een investeringsronde. De oprichters willen hergebruik van elektronica stimuleren en daarmee de afvalstapel verkleinen. De financiering wordt gebruikt voor een internationale expansie en de ontwikkeling van het platform.

Valyuu is een online marktplaats waar consumenten gebruikte elektronica kunnen kopen en verkopen. Het platform is in mei vorig jaar gelanceerd door de oprichters Ferhat Topuz, Arvin Esterabadi en Jingwei Ren. Binnen een jaar telt het al 20.000 actieve kopers en verkopers.

‘Hergebruik heeft impuls nodig’

“Wij werken al jaren in de elektronicamarkt en zien hoe onverantwoord er met spullen wordt omgegaan. Tachtig procent van alle elektronica die nu wordt weggegooid, functioneert nog perfect en de overige 20 procent heeft slechts een opfrisbeurt nodig. Dat geeft wel aan dat hergebruik in deze sector een impuls nodig heeft. Met een toegankelijk digitaal platform —het koop- en verkoopproces op Valyuu is heel eenvoudig — willen we de drempel om afgedankte producten een nieuw leven te geven verlagen”, aldus Ferhat Topuz, CEO van Valyuu.

‘80% van alle elektronica die nu wordt weggegooid functioneert nog perfect.’

Consumenten kunnen hun tablets en smartphones zonder tussenschakel verkopen via Valyuu. Aangeboden producten krijgen een ‘product paspoort’, dat transparantie moet geven over de staat van het product. Het paspoort bestaat uit foto’s en inzage in testrapporten.

In totaal 3 miljoen euro opgehaald

Vorig jaar haalde het platform al 600.000 euro op in een eerste investeringsronde. Nu komt daar een tweede ronde bij van 2,4 miljoen euro. Met de kapitaalinjectie hoopt Valyuu de naamsbekendheid in de Benelux te vergroten. Daarnaast wil het bedrijf internationaal uitbreiden en het platform verder ontwikkelen, met nieuwe product features en een uitgebreidere productcatalogus.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten