Ecommerce News
menu
lightspeed ecommerce

China krijgt online winkelcentrum

Het Japanse online winkelcentrum Rakuten gaat samen met China’s grootste zoekmachine Baidu een online mall openen in China. Japanse consumenten kunnen via Rakuten online kopen bij meer dan 30.000 aanbieders. De website heeft meer dan 60 miljoen leden en staat in de top 10 van grootste internetbedrijven wereldwijd.

Rakuten wil nu uitbreiden naar China en zich richten op de grootste consumentenmarkt ter wereld. Het doet dit in samenwerking met de zoekmachine Baidu, wat in China verreweg de grootste zoekmachine is. Baidu heeft al een eigen ecommerce platform, dat Youa heet en concurreert met China’s grootste online retailer Taobao. Het nieuwe online winkelcentrum zou de nieuwe nummer één online retailer van China moeten worden.

Rakuten zal een aandeel van 51 procent hebben in de Chinese mall, Baidu zorgt voor de overige 49 procent. In totaal wordt er 4,3 miljard yen (48,2 miljoen dollar) geïnvesteerd verspreid over drie jaar. De online mall zal pas eind dit jaar van start gaan, de naam ervan is nog niet bekend.China wordt steeds aantrekkelijker voor ecommerce bedrijven. Het aantal internetgebruikers in China steeg in 2009 met bijna eenderde naar 384 miljoen, meer dan de gehele bevolking van de Verenigde Staten maar nog steeds maar 30 procent van de 1,3 miljard inwoners die China rijk is.De totale ecommerce in China was vorig jaar goed voor 250 miljard Chinese Yuan, zo’n 36,6 miljard dollar. Dit blijkt uit onderzoek van Analysys International.

bron: Reuters

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan