menu
lightspeed ecommerce

Webwinkels plaatsen AMBER Alert

Van de week was het jammer genoeg weer eens zo ver: de politie gaf een AMBER Alert uit. Een 17-jarig meisje was vermist en werd uiteindelijk dankzij het landelijke waarschuwingssysteem weer gevonden. Om dit soort zaken sneller op te lossen, bundelen webwinkeliers hun krachten en plaatsen massaal het AMBER Alert op hun websites.

De AMBER Alerts worden alleen uitgestuurd bij urgente kindervermissingszaken en is komen overwaaien uit Amerika. Gebruiker Roberto kwam op het forum van Logivert met het initiatief om het Amber Alert ook op webwinkels te laten zien. “Wij als webwinkelgebruiker kunnen dit doel simpel ondersteunen, Hierdoor zullen tienduizenden bezoekers snel gewaarschuwd kunnen worden.” Overigens hoeven webwinkeliers niet bang te zijn dat ze de bezoeker onderspammen met popups of berichtjes. Men krijgt maar één keer de melding, dus als men op een andere site de melding al heeft gekregen komt die niet in beeld.

 

Uiteraard steunen wij dit initiatief ook, want hoe meer mensen deze alerts zien, hoe groter de kans is dat een vermist kind op tijd teruggevonden wordt!

Hoe zet je AMBER Alert op je website
Op de website van AMBER Alert Nederland wordt er onderscheid gemaakt tussen websites met minder dan 5000 bezoekers per maand en websites met meer dan 5000 bezoekers. De kleinere websites kunnen eenvoudig de code kopiëren en toevoegen aan hun site. Grotere websites dienen een contactformulier in te vullen, waarna ze de benodigde bestanden en uitleg krijgen toegestuurd.

 

Tags

Reacties