Recordaantal klachten over webshops

Recordaantal klachten over webshops

België heeft een recordaantal klachten gekregen. Het aantal meldingen over webshops actief in ons land is zelfs verdubbeld. En daarbij moet worden aangetekend dat de cijfers voor heel 2020 nog niet eens bekend zijn.

Vorig jaar kwamen er 7541 klachten binnen bij de Economische Inspectie. Dit waren met name klachten over buitenlandse webshops. Deze klachten zijn van begin vorig jaar tot en met 21 oktober. En dat terwijl het in heel 2019 nog om ‘slechts’ 5264 klachten ging.

Tot eind oktober kwamen er 7541 klachten binnen.

Een ander opvallende statistiek: het aantal meldingen over Belgische webshops is flink gestegen, vorig jaar dienden twee keer zoveel Belgen een klacht in, zo schrijft De Tijd. In heel 2019 kwamen er 3677 meldingen binnen, maar vorig jaar waren het er al 6345.

Veel klachten over fraude

Wanneer er geklaagd wordt over webwinkels, dan is het onderwerp vaak fraude. Ook producten of diensten die niet geleverd werden, maar waarvoor wel al betaald is, zijn vaak onderwerp van gesprek.

‘Stijging komt door coronacrisis’

Volgens staatssecretaris Eva De Bleeker komt de significante toename in klachten door de lockdown en fraudeurs die de crisis gebruikten om moedwillige consumenten op te lichten.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten