menu

Sarenza voorbij 7 miljoen schoenen en gaat mobiel

Sarenza voorbij 7 miljoen schoenen en gaat mobielSarenza heeft haar zeven miljoenste product verkocht. De van oorsprong Franse webwinkel, die zichzelf de grootste online schoenenwinkel van Europa noemt, verkocht zoveel schoenen in de acht jaar dat ze bestaan, waarvan 1 miljoen in de afgelopen vier maanden. Nu wordt geprobeerd die groei door te zetten met de lancering van een mobiele website.

Met de mobiele website wil Sarenza schoenenfans de mogelijkheid bieden om ‘altijd, overal en vanaf elke smartphone, tablet of laptop naar hartenlust online rond te kijken in de collectie met meer dan 600 merken voor dames, heren en kinderen’. Stéphane Treppoz, de CEO van Sarenza, ziet de komst van een mobiele webwinkel als een belangrijke stap, zoals eerder was te lezen op onze internationale zustersite. Vorig jaar bestond namelijk tien procent van de bezoekers uit mobiele shoppers. “Ik verwacht veel van de mobiele website, de daarbij behorende productaanbiedingen en onze mobiele klanten.”

En dan is er nog die mooie mijlpaal van zeven miljoen verkochte items. Een schoenenliefhebster uit Italië was degene die met de aanschaf van Steve Madden-sandalen Sarenza de mijlpaal bezorgde. Treppoz is er trots op, maar ook op het feit dat er de afgelopen vier maanden al één miljoen producten zijn verkocht.

Sarenza Nederland
Sinds april 2012 is Sarenza, dat Zalando en Amazon als grootste concurrenten ziet, actief op de Nederlandse markt maar de speler is in ons land waarschijnlijk nog niet zo bekend. Daar zou wel eens snel verandering in kunnen komen want de webwinkel ziet er inmiddels prima uit, ze werken flink aan blog-, media- en social media-aandacht en ze bieden de bij schoenensites gewenste service van gratis bezorging, een gratis retourservice en een bedenktijd van 100 dagen. 

Al moet er volgens ons nog wel wat vertaalwerk worden verricht op sommige pagina’s… En duurt het even voordat klanten hun bestelling binnenkrijgen. Als er niet voor UPS Express wordt gekozen, kan het wel eens vier tot zes werkdagen duren voordat de bestelling in huis is. Momenteel verkoopt de webwinkel meer dan 600 merken en 40.000 verschillende modellen en heeft het een miljoen producten op voorraad.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch