Miss Etam terug als pure online speler

Miss Etam terug als pure online speler

Eind juli 2021 sloot Miss Etam haar laatste filialen in ons land, na het faillissement van modegroep FNG en een mislukte doorstart. Vandaag laat het merk weten dat het terug is in Nederland, als een pure online speler. Het nieuwe multichannel-ecommerceplatform is vandaag gelanceerd.

De Nederlandse modeketen Miss Etam was tot augustus 2020 onderdeel van FNG, een Belgische modegroep waar ook Steps en Promiss onder vielen. Investeerder Martijn Rozenboom nam het bedrijf toen over met NXT Fashion, maar een doorstart mislukte. Eind juli 2021 moest het merk haar fysieke winkels sluiten.

Nieuw platform

Na het sluiten van haar fysieke locaties heeft Miss Etam niet stilgezeten. Het merk heeft nieuwe eigenaren, nieuwe collecties en vanaf vandaag een nieuw platform. De Nederlandse webwinkelsoftware-aanbieder NextChapter bouwde het platform binnen vier maanden.

‘Miss Etam wil zich ontwikkelen tot een multichannel online speler.’

Met de hulp van de SaaS-aanbieder wil Miss Etam zich ontwikkelen tot een multichannel online speler. De webshop voor consumenten is nu live en de collectie van het merk zal ook verkrijgbaar zijn bij Wehkamp.

‘We doen mensen een plezier er weer te zijn’

“Miss Etam is al lang geliefd bij veel vrouwen die zich uiterst comfortabel voelen in de collectie en zich echt voelen passen bij dit merk. We doen veel mensen een groot plezier door er weer te zijn. Met het nieuwe platform kunnen we internationaal en via meerdere online kanalen verkopen”, aldus Melanie Barneveld, CEO van Miss Etam.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten