menu

McAfee komt met cloud beveiliging

Beveiliger McAfee komt met software voor de beveiliging van cloudomgevingen. Hiermee zet McAfee een eerste stap in de beveiliging van het groeiende cloud computing systeem.

Cloud computing is een term die de laatste jaren steeds meer gebruikt wordt. Het stelt internetters in staat om software en capaciteit te gebruiken waarover ze niet zelf beschikken. Zo hoeven gebruikers geen dure software of meer capaciteit aan te schaffen, maar kunnen ze gebruik maken van software en servercapaciteit van aanbieders zoals Google of Amazon.

 Doordat de ‘cloud’ groot en moeilijk af te bakenen is, is het moeilijk om deze omgevingen te beveiligen. Volgens marktonderzoeker IDC maakt 87,5% van de gebruikers dan ook geen gebruik van services via de cloud omdat ze zich zorgen maken over de veiligheid.

De cloud beveiliging van McAfee geeft certificaten af aan leveranciers binnen de cloud. Deze worden geleverd op jaarbasis en voldoen aan de laatste normen op het gebied van beveiligingsmaatregelen, processen en certificeringen. McAfee checkt de beveiliging van het netwerk dagelijks, voert eventueel herstel uit en doet rapportage van de resultaten. Leveranciers die de dagelijkse controle hebben doorstaan ontvangen het McAfee Secure Trustmark. Dit is een inmiddels zeer gerespecteerd trustmark dat veel gebruikers vertrouwen geeft in de betreffende aanbieder.

Marc Olesen, Senior Vice President en General Manager Software-as-a-service van McAfee, zegt: “McAfee Cloud Secure is de eerste stap op weg naar proactieve en allesomvattende beveiliging van de cloud.” Amazon Web Services zal als eerste gebruik gaan maken van McAfee Cloud Secure.

bron: McAfee.com

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan