menu

De trends voor 2010

Wat wordt helemaal hip in het nieuwe jaar? Wat gaan we eten, waar gaan we heen en waar gaan we het over hebben in de kroeg? Of is de kroeg sowieso zó 2009? Hier vijf trends voor 2010 en hoe erop in te spelen als webwinkelier. 

Luxe soberheid: Let’s go Glamping

Na jaren van kopen, kopen, kopen moest het toch allemaal wat minder in 2009. Dit zien we terugkomen in 2010. Uit onderzoek van onder andere de So HBMEO Trendlist blijkt dat soberheid aan populariteit wint, maar dan wel kwalitatief hoogstaande soberheid. Dus gaan we op vakantie naar een Scandinavische blokhut met een stiekeme jacuzzi en is Glamping helemaal hip: kamperen anno 2010 met de nodige luxe in het koepeltentje. Niet teveel toeters en bellen op je website dus, maar een uitstraling van ingetogen exclusiviteit.  

Terug naar de natuur

Het is groen wat de klok slaat in 2010. De natuur wordt hip en we worden met z’n allen nog ecologischer dan we al zijn. Duurzame materialen dus en wandelingen op de hei. Echte aardappels in plaats van plastic partjes of frituur. Zijn jouw verpakkingen al ecologisch verantwoord en wat dacht je van aardappelschillers in je assortiment? 

Weg met de koetjes en kalfjes

Het lijkt tegenstrijdig want erg on-natuurbewust, om koetjes en kalfjes grootschalig te slachten. Maar we hebben het over het spreekwoordelijke vee welteverstaan. Want in 2010 voeren we echte gesprekken boven het bier of de koffie. Geen vrijblijvend geneuzel maar diepgaande conversaties over de wereld of de filosofie. Misschien wordt het tijd om het handboek filosofie aan te bieden in je webshop, en je klantenservice medewerkers mogen aan de telefoon best wel eens uitwijden over de ideëen van Deleuze of Derrida.

Ondergoed? Wat is dat?

Ondergoed is uit den boze in het nieuwe jaar. De boxers en strings mogen in de prullenbak want we gaan allemaal met blote billen in de spijkerbroek. En waren Birckenstocks dit jaar nog best te doen, in 2010 zijn ze net zo uit als ondergoed. Geen goed jaar voor de lancering van een lingeriewebshop en de Birckenstocks mogen uit het assortiment van alle online schoenenwinkels (of je houdt ze lekker en bent straks de enige die alle niet-hippe mensen van schoeisel voorziet). 

Allemaal aan de mini-big

De chihuaha kan wel inpakken, want de mini-big maakt zijn opmars. Paris Hilton’s Tinkerbell moest al plaats maken voor Princess Pigelette, en in Engeland ontstond een ware run op de mini-biggen. Zo’n varkentje staat ook wel erg leuk in je sobere doch luxe handtas, en is daarbij ook nog eens erg ‘terug naar de natuur’. De mini-big, veel hipper dan koetjes en kalfjes in 2010. Wij zien hier een markt voor de onlinebiggenshop, de hangbuikhomepage of veevoerthuisbezorgd.nl! 

Met nog zo’n twee maanden te gaan tot het nieuwe jaar wachten we gespannen af. En praten we nog even fijn over koetjes en kalfjes terwijl we de chihuaha uitlaten op onze Birckenstocks. En dan daarna fijn een patatje.

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan