Budbee haalt €40 miljoen op

Budbee haalt €40 miljoen op

Pakketbezorger Budbee heeft 40 miljoen euro opgehaald in een investeringsronde. Het bedrijf wordt gewaardeerd op 700 miljoen euro. Met de kapitaalinjectie gaat het bedrijf haar netwerk van pakketkluizen uitbreiden.

De Zweedse bezorgdienst Budbee is vooral bekend om haar fossielvrije thuisbezorging en pakketkluizen. Vorig jaar genereerde het bedrijf een omzet van ruim 80 miljoen euro, wat een verdubbeling was van de omzet in 2020. Naar eigen zeggen bereikt het nu meer dan 35 miljoen mensen in thuisland Zweden, Finland, Denemarken, België en Nederland.

Bedrijfswaardering van €700 miljoen

De investeringsronde startte een maand geleden. Naar eigen zeggen zat de ronde snel vol en deden bestaande investeerders mee. Budbee haalde in totaal 40 miljoen euro op. Het bedrijf wordt nu gewaardeerd op 700 miljoen euro. Naast het opgehaalde bedrag krijgt de pakketbezorger nu toegang tot meer bankleningen om verdere groei te financieren.

“Ik ben trots om deze deal vandaag aan te kondigen – niet alleen omdat we investeringen hebben binnengehaald tegen een goede waardering en lage verwatering in de huidige turbulente markt, maar ook dat we het blijvende vertrouwen van een traditionele bank krijgen die ons verhoogde kredietfaciliteiten geeft”, aldus Fredrik Hamilton, oprichter en CEO van Budbee. Het bedrijf start nu ook met een investeringsprogramma waarbij medewerkers kunnen investeren in het bedrijf.

‘Budbee gaat bankleningen gebruiken om investeringen in pakketkluizen te financieren.’

Op dit moment heeft het bedrijf zo’n 5.000 pakketkluizen binnen Europa. In Nederland werkt het sinds kort samen met Albert Heijn en Bol.com, waarmee 700 AH-winkels voorzien worden van pakketkluizen. Budbee laat nu weten dat het de bankleningen waar het nu toegang tot krijgt zal gaan gebruiken om investeringen in deze kluizen te financieren.

Concurrerende markt

De pakketkluis is in opkomst binnen Europa, maar ook in Nederland. Vorig jaar kondigde bezorgnetwerk De Buren nog aan 3.000 pakketkluiswanden in Nederland te bouwen. Concurrent Instabox haalde vorige maand nog 174 miljoen euro op. Deze speler is van plan de komende twee jaar minimaal 3.000 pakketkluizen in ons land te plaatsen.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten