Pakketbezorger Budbee verdubbelt omzet

Pakketbezorger Budbee verdubbelt omzet

Pakketbezorger Budbee heeft de omzet in 2021 verdubbeld ten opzichte van het jaar ervoor. Het afgelopen jaar was goed voor een ruime 80 miljoen euro. Sinds de start in Nederland zijn de diensten van het bedrijf met 190 procent gegroeid.

Het van oorsprong Zweedse Budbee sinds 2019 actief in Nederland en werkt met grote retailers als Asos en H&M. De bezorgdienst staat bekend om haar fossielvrije thuisbezorging en pakketkluizen. Klanten kunnen hun pakketje nauwkeurig volgen met een realtime tracking app.

Ruim 6 miljoen klanten

De recordomzet markeert het eerste jaar met een positief operationeel resultaat voor alle markten. Naar eigen zeggen bereikt Budbee nu meer dan 30 miljoen mensen. Daarvoor werkt het bedrijf samen met ruim 6 miljoen klanten in Zweden, Finland, Denemarken, België en Nederland.

In Zweden is het marktaandeel zelfs gegroeid tot tussen de 1 en 5 procent. In Nederland groeide het bedrijf met 190 procent sinds de start in 2019.

In Nederland groeide het bedrijf met 190% sinds 2019.

Directeur Fredrik Hamilton: “Waar we als challenger de markt op kwamen, hebben we in 2021 een uitzonderlijke groei doorgemaakt. Die ontwikkeling onderstreept onze ambities. We kijken dan ook met veel vertrouwen uit naar 2022.”

500 pakketkluizen in Nederland

Budbee zegt haar groei deels te danken aan de effecten van de pandemie. Zo gebruikt H&M de pakketkluizen sinds vorig jaar als click & collect-oplossing – afgezien van thuisbezorging de norm in coronatijd.

Nederland telt nu 500 pakketkluizen. Ruim een halfjaar terug waren dit er nog 100.

Nu telt Nederland vijfhonderd pakketkluizen van Budbee. Meer dan een half jaar geleden waren dit er nog honderd. De Nederlandse kluizen zijn onder meer te vinden in H&M, Ekoplaza en Marqt. Verspreid door Europa staan er vierduizend Budbee-boxen.

Pakketkluis in opkomst

Pakketkluizen zijn al langer bezig aan een opmars: het aantal afhaalpunten in Europa is sinds 2019 met maar liefst 40 procent gegroeid. Afgelopen voorjaar kondigde bezorgnetwerk De Buren nog aan 3 duizend pakketwanden in Nederland te bouwen.

Jasmijn

Jasmijn

Jasmijn schrijft nieuws- en achtergrondartikelen, met name over duurzaamheid in de ecommerce.

Bekijk alle berichten van Jasmijn

Gerelateerde berichten