De Buren bouwt 3000 pakketpunten

De Buren bouwt 3000 pakketpunten

De Buren, dat onbemande afhaalpunten exploiteert, gaat de komende jaren drieduizend pakketkluiswanden door heel Nederland plaatsen. Deze landelijke dekking is mogelijk dankzij een groeifinanciering die in de tientallen miljoenen loopt.

Op dit moment heeft De Buren zo’n 120 afhaalpunten op tal van plekken verspreid over het land, maar het is bijvoorbeeld nog niet aanwezig in Zeeland, nauwelijks aanwezig in het gebied tussen Utrecht en Den Bosch en heeft het ook slechts een handjevol afhaalpunten ten noorden van Meppel.

Groeifinanciering van tientallen miljoenen euro’s

De Buren heeft nu een groeifinanciering opgehaald van tientallen miljoenen euro’s. Hierdoor is het in staat om in korte tijd een landelijk netwerk van minimaal drieduizend pakketwanden te creëren. Vanuit het kantoor in Hengelo wordt de productie meteen opgeschaald.

De productie wordt per direct opgeschaald.

De pakketkluizen van De Buren maken het mogelijk dat consumenten 24 uur per dag en zeven dagen in de week een pakket kunnen afhalen. Deze pakketpunten zijn onbemand en in principe kan elke postdienst of ondernemer inhaken.

Pilots in grote steden

Volgens het bedrijf haken nu ook provincies en grote steden aan. Op het moment vinden er pilots plaats in Rotterdam, Amsterdam, Zuid-Holland en Drenthe. “Afhankelijk van de locatie kan De Buren nu bijna kosteloos voorzien in een onbemand afhaalpunt, dat direct beschikbaar is voor lokale ondernemers, pakketdiensten en de consument. Bij projectontwikkelaars is nu tevens bereidheid om pakketwanden al meteen te integreren bij de bouw van een nieuwe woonwijk”, zo meldt het bedrijf.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten