Instabox haalt €174 miljoen op

Instabox haalt €174 miljoen op

De Zweedse pakketbezorger Instabox heeft 174 miljoen euro opgehaald in een kapitaalronde. Met een bedrijfswaardering van 1 miljard euro mag Instabox zichzelf nu een unicorn noemen.

Instabox is in 2015 opgericht in Zweden en is gespecialiseerd in pakketkluizen. De kenmerkende rode kluizen bieden een alternatief voor thuisbezorging en afhalen. Vorig jaar nam het bedrijf Red Je Pakketje over, waarmee het toetrad tot de Nederlandse markt.

Unicorn-status

Het bedrijf laat vandaag weten dat het een kapitaalronde van 174 miljoen euro heeft gesloten, waarmee het de nieuwste unicorn van Zweden is. Europese investeringsmaatschappij Verdane, gespecialiseerd in techbedrijven, leidde de ronde. Bestaande eigenaren, zoals Creades en EQT Ventures, investeerden nu weer samen met een aantal nieuwe investeerders.

‘De nieuwe financiering helpt ons verder uit te bouwen en onze diensten te verbeteren.’

“Ik ben heel blij met het vertrouwen dat onze huidige en nieuwe investeerders in ons tonen. De wereldwijde pakketdienstenmarkt blijft ieder jaar groeien en de bliksemsnelle, probleemloze en fossielvrije verzending onderscheidt ons van traditionele verzenddiensten. De nieuwe financiering helpt ons om dat verder uit te bouwen en onze dienstverlening extra te verbeteren, waardoor we zelfs nog duurzamer en nog klantgerichter worden”, vertelt Alexis Priftis, CEO en medeoprichter.

‘Snelgroeiend bedrijf’

Naar eigen zeggen groeit de pakketbezorger jaarlijks met 300 procent. Onlangs benoemde de Financial Times het als derde snelst groeiende techbedrijf in Europa. Het levert maandelijks meer dan 3 miljoen pakketten.

‘Instabox gaat de komende twee jaar minimaal 3.000 pakketkluizen plaatsen in Nederland.’

Het bedrijf zal met de financiering ook haar marktpositie in Europa vergroten. In Nederland wil het in de komende twee jaar minimaal 3.000 pakketkluizen plaatsen. Bovendien nam Instabox onlangs het Noorse Porterbuddy over en trad het toe tot de Duitse markt. De eerste pakketkluizen zijn daar net geplaatst, maar het bedrijf wil snel meer kluizen plaatsen in een groter gebied van Duitsland.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten