Red Je Pakketje overgenomen door Instabox

Red Je Pakketje overgenomen door Instabox

Red Je Pakketje is overgenomen door de Zweedse pakketbezorger Instabox. Door de overname ontstaat er een internationale aanbieder van zowel pakketkluiswanden en duurzame bezorging aan huis.

Hoeveel geld er met de overname is gemoeid, werd niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat de toetreding van Instabox tot de Nederlandse markt volgt op een aankondiging van een financiering van 75 miljoen euro eerder dit jaar.

Daar waar Red Je Pakketje naar eigen zeggen koploper in ons land is met leveringen op dezelfde dag, daar richt Instabox zich, in Scandinavië, vooral op pakketkluiswanden. En dat wil het in ons land ook gaan doen.

‘Unieke combinatie van expertise’

Tegenover Emerce vertelt de Zweedse CEO Alexis Priftis dat hij een groot potentieel ziet in de Nederlandse markt. Ook denkt hij dat de combinatie van hun expertise met wandkluizen en met die Red Je Pakketje met thuisbezorgen uniek is. De kennis die ze daarmee opdoen, willen ze uiteindelijk ook gaan inzetten in andere markten.

Nederland loopt achter met pakketkluizen.

Hoewel pakketbezorging via kluisjes in veel landen in Europa erg in trek is, is er in Nederland op dat vlak nog wel een inhaalslag te maken. Eerder werd uit een onderzoek al duidelijk dat sommige landen zoals Polen en Duitsland tien tot dertig kluisjes per honderdduizend inwoners hebben, terwijl Nederland het moet doen met nog geen twee kluisjes per honderdduizend inwoners.

Instabox gaat flink investeren in Red Je Pakketje

Red Je Pakketje werd in 2015 opgericht door Sam Rohn, maar de onderneming maakt nog geen winst. Dat is iets wat Instabox wil veranderen. Het Zweedse bedrijf is dan ook van plan om flink te gaan investeren. “Dat is nodig. Het gaat uiteindelijk om schaal en het aantal afleveringen van pakketjes”, zo zegt Priftis tegenover Emerce.

Binnen een paar weken staan de eerste kluiswanden in ons land.

Netwerk van zo’n 3000 locaties

Instabox laat er geen gras over groeien en zal binnen enkele weken al de eerste rode wandkluizen in ons land plaatsen. En de eerste bezorging voor eindklanten zal dan naar verwachting ergens in juni plaatsvinden. Het uiteindelijke doel is om in ons land een netwerk van twee- à drieduizend locaties te hebben.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten