Instabox en Red Je Pakketje failliet

Instabox en Red Je Pakketje failliet

Last-mile bezorger Instabox Nederland en Red Je Pakketje zijn failliet verklaard door de rechtbank. Instabox, bekend van de rode pakketkluizen, stapte onlangs nog in een fusie met Budbee onder de naam Instabee.

Pakketbezorger Instabox is sinds vorig jaar actief in Nederland. Datzelfde jaar nam het bedrijf het Nederlandse Red Je Pakketje over. Instabox is kort geleden gefuseerd met Budbee, een andere last-mile bezorgdienst uit Zweden. Instabox staat bekend als marktleider op het gebied van pakketkluizen en biedt flexibele en duurzame thuisbezorging aan.

Klanten moeten contact opnemen met webshop voor pakketje

De rechtbank in Amsterdam heeft Instabox en Red Je Pakketje nu failliet verklaard. Op de bedrijfswebsite staat dat de curator de verantwoordelijkheid voor het bedrijf overneemt.

Een curator heeft de verantwoordelijkheid overgenomen.

Klanten die wachten op een pakketje van Instabox moeten contact opnemen met de webshop in kwestie, aldus het bedrijf. Hetzelfde geldt voor klanten die een bestelling willen retourneren.

14 medewerkers Red Je Pakketje verliezen baan

Het is nog niet duidelijk hoe het verder gaat met de activiteiten in Nederland en aangesloten webshops van Instabox. Medewerkers zullen in ieder geval een nieuwe baan moeten zoeken. Bij Red Je Pakketje werken 14 medewerkers.

Verrassing

Het faillissement komt als een verrassing, aangezien Instabox in september nog aankondigde te fuseren met Budbee. Samen gaan de bedrijven verder als nieuwe holding genaamd Instabee. De fusie opereert in 7 Europese landen, waaronder Nederland.

Update 11 november: Dat het faillissement als een verrassing kwam ontdekte ook Emerce. Volgens medewerkers vond de fusie plaats om van oude schulden van Red Je Pakketje af te komen. In totaal verliezen 984 werknemers van Red Je Pakketje en Instabox Nederland hun baan.

Jasmijn

Jasmijn

Jasmijn schrijft nieuws- en achtergrondartikelen, met name over duurzaamheid in de ecommerce.

Bekijk alle berichten van Jasmijn

Gerelateerde berichten