DHL neemt pakketkluizen Instabox over

DHL neemt pakketkluizen Instabox over

Bezorgdienst DHL Parcel neemt de pakketkluizen van Instabox Nederland en Red Je Pakketje over. Daarvoor legt het bedrijf ruim 5,5 miljoen euro neer. Eerder deze maand gingen Instabox Nederland en Red Je Pakketje failliet.

Dat maakt de curator van de onlangs failliet verklaarde bedrijven bekend. Last-mile speler Instabox was sinds 2021 actief in Nederland na de overname van Red Je Pakketje. Onlangs stapte de last-mile speler nog in een fusie met Budbee, genaamd Instabee.

5,5 miljoen euro

Voor maar liefst 5,5 miljoen euro neemt DHL alle pakketkluizen, rolcontainers, computers en sorteermachines over. Daarnaast zal de pakketbezorger zich naar eigen zeggen inspannen om zoveel mogelijk oud-medewerkers aan een nieuwe baan te helpen. In totaal verloren 1300 mensen hun werk, waaronder 984 werknemers van Red Je Pakketje, onderaannemers en zzp’ers.

DHL breidt uit tot 5.000 servicepunten

Instabox bezit zo’n 1.000 pakketkluizen in Nederland, waaronder in winkels en sportscholen. Het bedrijf was van plan het aantal parcel lockers in ons land fors uit te breiden. Dat stokje neemt DHL nu over. Hierdoor neemt het aantal bemande en onbemande servicepunten van DHL toe tot ruim 5.000.

Instabox ‘wilde schulden niet dragen’

Begin deze maand gingen Instabox Nederland en Red Je Pakketje failliet. Het kwam als een verrassing, aangezien Instabox net had aangekondigd te fuseren met Budbee. Bovendien was Instabox een van de marktleiders voor pakketkluizen in Nederland.

Instabox was een marktleider voor pakketkluizen in Nederland.

Volgens oud-medewerkers wilde Instabox de schulden van Red Je Pakketje niet meer dragen, zeggen zij tegen Emerce. Het Zweedse bedrijf zegt het besluit onafhankelijk van de fusie met Budbee te hebben genomen.

Jasmijn

Jasmijn

Jasmijn schrijft nieuws- en achtergrondartikelen, met name over duurzaamheid in de ecommerce.

Bekijk alle berichten van Jasmijn

Gerelateerde berichten