DHL opent vijfde sorteerhub in Nederland

DHL opent vijfde sorteerhub in Nederland

Bezorgdienst DHL investeert 100 miljoen euro in het bezorgen van pakketten in ons land. Zo bouwt het een vijfde nationale sorteerhub in Zwolle. Daarnaast breidt het bedrijf de elektrische bezorgvloot en het aantal pakketautomaten uit. Bovendien krijgt de pakketdivisie een nieuwe naam: DHL eCommerce.

DHL investeert maar liefst 60 miljoen euro in de nieuwe sorteerhub. Het moet een volautomatische sorteerinstallatie worden. In de tweede helft van 2025 wordt de loods van 21.000 vierkante meter opgeleverd. De hub moet dan zo’n 200.000 pakketten per dag gaan verwerken. De hub moet aan 300 mensen werkgelegenheid bieden.

Vloot bestaat voor 65% uit elektrische bussen

Daarnaast voegt de pakketbezorger 500 elektrische bestelbussen toe aan de bezorgvloot. Naar eigen zeggen bestaat straks maar liefst 65 procent van de vloot uit elektrische bestelbussen.

‘DHL steekt 40 miljoen euro in nieuwe bestelbussen en pakketkluizen.’

Ook kondigt het bedrijf aan meer pakketautomaten te installeren in ons land. De overige 40 miljoen euro wordt hierin geïnvesteerd. Volgens DHL gebruiken consumenten en bedrijven steeds vaker pakketkluizen, al liet recent onderzoek van het FD een ander beeld zien.

Nieuwe naam

Naast de nieuwe investering verandert de pakketdivisie van DHL ook van naam. Vanaf nu heet het DHL eCommerce. “Met de naamswijziging onderstrepen we onze positie en verdere ambities in de groeiende e-commerce markt in Nederland”, vertelt Wouter van Benten, CEO DHL eCommerce Benelux.

‘Over de afgelopen jaren hebben we meer dan 500 miljoen euro geïnvesteerd in een landelijk netwerk.’

“De afgelopen jaren hebben we gebouwd aan een landelijk netwerk van centrale en regionale sorteerhubs met het fijnmazige netwerk van 130 CityHubs, en 4.200 ServicePoints en pakketautomaten. Naast deze investeringen, die over de afgelopen jaren de 500 miljoen euro zijn gepasseerd, worden de processen continu verder gedigitaliseerd door een ontwikkelteam van 200 specialisten in Utrecht.”

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten