menu
lightspeed ecommerce

Webwarenhuis Fonq.nl uitgelicht

Het webwarenhuis Fonq.nl levert producten uit meer dan 60 gespecialiseerde webshops met veelal kwalitatief hoogstaande merkproducten. Onlangs opende het bedrijf een offline showroom en het beheert webshops voor partijen als Rituals en Achmea.

Op Fonq.nl vind je vooral mooie producten voor in en om het huis: van design woonaccessoires tot keukengerei en van tuinmeubelen tot strijkijzers. De producten zijn onderverdeeld in 60 gespecialiseerde webshops, en worden geleverd vanuit het uitgebreide magazijn in Utrecht.

Het bedrijf achter Fonq.nl, Mailorder Solutions, startte zo’n acht jaar geleden in Houten. Sindsdien nam het verschillende bedrijven over, waaronder de e-tailer Fonq.nl. Eerder dit jaar werd besloten onder de naam Fonq verder te gaan. Naast de verschillende eigen webwinkels die samen het webwarenhuis vormen beheert het bedrijf ook verschillende andere webwinkels.

De nieuwe showroom die onlangs geopend werd in Utrecht zou de eerste zijn van in totaal vijf showrooms die binnen nu en twee jaar op de planning staan. In de showroom kan een selectie van de producten bekeken en gekocht worden, en de winkel dient tevens als afhaalbalie voor via de webwinkel bestelde artikelen voor wie deze liever niet thuisgestuurd krijgt. Op deze manier maakt Fonq.nl persoonlijk contact mogelijk, iets wat veel consumenten missen bij het winkelen online.

Fonq timmert dus flink aan de weg, en om de naamsbekendheid te vergroten werd vandaag ook nog eens een nieuwe commercial gelanceerd. Het filmpje wordt verspreid via het internet en toont de veelzijdigheid van het webwarenhuis:

De fonq.nl Commercial from Fonq.nl on Vimeo.

De commercial werd door Fonq zelf gemaakt, met medewerkers als acteurs. Eigenaar Patrick Kerssemakers geeft aan dat hij het in de toekomst graag nog professioneler aanpakt, maar dit is een mooi begin. Fonq.nl doet hiermee mee aan de trend van webwinkels die steeds vaker video gebruiken om hun webwinkel te promoten of producten te tonen.

Fonq.nl is al met al een mooi voorbeeld van een veelzijdig ecommerce bedrijf dat veelzijdig te werk gaat.

 

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan