menu
lightspeed ecommerce

Uitgelicht: de brievenbusdoos

Uitgelicht: de brievenbusdoosSoms heb je van die producten die eigenlijk te klein zijn voor een normaal formaat kartonnen doos, maar die je toch netjes en veilig bij de klant wilt bezorgen. De papieren envelop is dan vaak, ook esthetisch gezien, geen optie. En dus kom je uit bij de brievenbusdoos.

De brievenbusdoos heeft namelijk het stevige, robuuste van de grote kartonnen doos, maar de elegantie en het compacte van een envelop; het past immers zonder problemen in de Nederlandse brievenbussen. En dat kan zowel jou als de klant op den duur heel veel kosten besparen! En dat is dus handig wanneer je producten als sieraden, foto’s, agenda’s, lederwaren en andere kleine artikelen verkoopt.

De doosjes zijn niet alleen een succes vanwege het handige formaat, juist omdat ze door de brievenbus passen zijn de verzendkosten van een pakketje dat verzonden kan worden via zo’n brievenbusdoos flink lager.

Welke brievenbusdoos moet je kiezen?
Er zijn verschillende soorten brievenbusdozen in omloop. Welke je kiest hangt natuurlijk af van wat jouw wensen zijn. Zo zijn er brievenbusdozen met een extra kreukelzone, wat inhoudt dat er dat er aan de zijkanten ruimte overblijft. De inhoud van je pakketje wordt op deze manier beschermd, mocht het tijdens het transport vallen of ergens tegenaan stoten.

Je kunt er ook voor kiezen om een extra stevige brievenbusdoos te nemen, dit is vooral handig bij erg breekbare artikelen. Let er wel op dat het massieve karton flink bijdraagt aan het uiteindelijke gewicht van je brievenbuspost! Verder zijn er ook brievenbusdozen die een zelfklevende sluiting (aan twee kanten) hebben, zodat het inpakken van je producten helemaal een peulenschil is, en zijn er zowel witte als bruine brievenbusdozen.

Een brievenbusdoos heeft de naam omdat het aan bepaalde formaatvereisten van PostNL voldoet. Houd er dan ook rekening mee dat dit niet betekent dat de (wat langere) brievenbusdozen past in de oranje brievenbussen van PostNL, dit is vaak niet het geval omdat hier geen rekening wordt gehouden met onbuigbare producten. Het zou jammer zijn als je een pallet vol met dit soort dozen hebt besteld en er dan bij de brievenbus achterkomt dat het helemaal niet past.

Waar kun je een brievenbusdoos kopen?
Brievenbusdozen kun je bij vrijwel alle verkopers van verpakkingsmateriaal bestellen. Let bij het bestellen goed op welke brievenbusdoos je nou precies bestelt. Laat je dus goed informeren over het formaat, het gewicht en natuurlijk de prijs. En waar je het dan uiteindelijk bestelt? Dat is helemaal aan jou. Je kunt bijvoorbeeld bij PostNL brievenbusdozen bestellen, maar kijk ook gewoon eens rond op internet naar wat de verschillende verkopers van verpakkingsmateriaal te bieden hebben.

 

Disclaimer:
Inspiratie voor dit artikel kwam uit een gesprek met een van de aanbieders van het doosje, Rajapack. Sinds zij de doosjes eind 2011 introduceerden  hebben zij meer dan een half miljoen dozen verkocht aan Nederlandse en Belgische webwinkeliers en andere pakket-verstuurders. Voor ons een mooie reden om deze verpakkingsvorm eens verder onder de loep te nemen!

Tags

Reacties