menu
lightspeed ecommerce

Stad.nl op een derde van financieringsdoel

Stad.nl op een derde van financieringsdoelStad.nl, een online winkelstad waar allerlei kleine webwinkels hun producten aan de man brengen, is al een tijdje op zoek naar financiering. Dat doet het via crowdfunding-platform Symbid. De benodigde 65.000 euro zijn nog niet binnen, maar Stad.nl is al wel op een derde. Nog veertien dagen te gaan, help jij Stad.nl met hun financiering?

Stad.nl leerden wij kennen in 2012, toen we een artikel schreven over virtuele winkelstraten. Of dit de speler is die het waar moet maken is de vraag maar nog steeds denken wij dat dergelijke initiatieven bestaansrecht hebben, helemaal nu, nu webbrowsers gemakkelijker kunnen omgaan met websites vol plaatjes en interactieve content.

In die twee jaar heeft ook Stad.nl niet stilgezeten. De positionering van de site is aangepast, er is een betere selectie en controle op winkels doorgevoerd en de Stadskrant is ingevoerd. En begin van dit jaar hebben oprichters Mabel Mangnus en Helene van der Meijs een kassa (Rabobank Omnikassa) toegevoegd aan de site, zodat bezoekers direct hun aankoop kunnen afrekenen in ieder winkelpand.

In veel bijzondere winkels snel en simpel shoppen
“De kracht van Stad.nl is dat de consument met één registratie in vele bijzondere winkeltjes snel en eenvoudig kan winkelen. De nieuwe positionering betekent ook dat er toelatingscriteria zijn. Stad.nl is geen prijsvergelijkingssite met winkels die dezelfde merken voeren. Het aanbod van iedere winkel is uniek en bijzonder”, zo valt te lezen op de pagina op Symbid.nl.

Het kapitaal is nodig voor marketing en extra stadsdiensten zoals een loyaliteitsprogramma (spaarkaart) en een chatdienst zodat bezoekers vragen kunnen stellen. Naar eigen zeggen zijn redenen om te investeren in Stad.nl: “vernieuwend winkelplatform, sterke domeinnaam, overname-interesse en schaalbaar (lokale stad, buitenland, andere platforms).” Bij een bezoekje aan de site blijkt dat ook het navigeren op de site nog verbeterd kan worden, verzendkosten vrij laat pas zichtbaar zijn en het paspoort een vrij grote barrière kan zijn. Wellicht dat een resterend deel van de investering daar ook nog voor kan worden gebruikt?

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch